Se încarcă lista de magazine

Se încarcă...
Oferte afișate pentru

Ultimul magazin selectat
kaufland.ro/retete

Cheesecake marmorat, cu vanilie și zmeură

Mai mult de 60 minute
Simplu
Scanând codul QR, rețeta va fi accesată din mobil sau tabletă. Dai clic, și toate ingredientele se adaugă automat în lista de cumpărături.

Ingrediente (8 porții)

Pentru blat

140 g migdale prăjite
65 g miez de cocos, ras
40 g unt, topit și apoi răcit
1 lingură sirop pur de arțar

Pentru umplutură

750 g brânză ricotta semidegresată
200 g smântână
80 ml sirop pur de arțar
4 ouă
1 păstaie de vanilie
200 g piure de zmeură

Preparare

    1

Se încălzește cuptorul la 160ºC/treapta 2. Se întinde o hârtie de copt mare peste baza unei forme de copt rotunde, de 20 cm, cu marginea detașabilă, apoi se așază marginea la locul ei și se închide, lăsând în afară hârtia în exces. Se ung pereții formei. Se învelesc baza și lateralele, la exterior, în două straturi de folie de aluminiu, pentru a deveni impermeabilă.

    2

Se mărunțesc migdalele și cocosul într-un robot, pentru a obține firimituri nu foarte mici. Adăugând untul și siropul, se mixează în continuare. Se transferă amestecul în formă, presându-l bine pe fundul ei. Se lasă în frigider cel puțin 20 de minute.

    3

Pentru umplutură, se pun într-un bol ricotta fărâmițată, smântâna, siropul de arțar și, cu un mixer electric, se bate bine compoziția. Se adaugă ouăle și semințele de vanilie; se mixează din nou. Se transferă crema în forma pregătită. Se stropește cu piureul de zmeură și, cu un cuțit, se fac vârtejuri, marmorând suprafața.

    4

Se așază forma într-o tavă mare de copt. Se toarnă apă în tavă, până la o înălțime de 3 cm. Se lasă totul la cuptor 1 oră, până când crema s-a întărit. După ce ajunge la temperatura camerei, se pune în frigider.