Chec cu migdale și miere florală
Valori nutritive
(Per porție)-
190/795kcal / kJ
-
2 gcarbo-hidrați
-
7 gproteine
-
17 ggrăsimi
Valori nutritive
(Per porție)-
190/795 kcal/kJ,
2 g carbo-hidrați,
7 g proteine,
17 g grăsimi
Ingrediente (18 bucăți)
500 g | migdale descojite măcinate |
1 linguriță | praf de copt |
0.5 linguriță | sare |
4 | ouă mari |
1 lingură | miere florală fluidă |
1 linguriță | oțet din fructe |
1 linguriță | unt |
unt și miere florală pentru uns (după gust) |
Util
-
Dacă îți place pâinea împletită la micul dejun, dar trebuie să renunți la produsele de patiserie tradiționale, iată o alternativă savuroasă, fără gluten, benefică pentru sănătatea inimii, datorită migdalelor. SUGESTIE: Dacă nu ai la îndemână migdale descojite și măcinate, opărește migdale în coajă cu apă clocotită; migdalele se scurg și se lasă puțin la răcorit. Se scot din coajă prin apăsare și se macină în robotul de bucătărie.
Preparare
- 1
Se încinge cuptorul la 150°C. Într-un castron, se amestecă migdalele cu praful de copt și cu sarea.
- 2
În alt castron, se bat ouăle. Se adaugă mierea și oțetul din fructe. Se înglobează amestecul fluid în cel cu migdale, până când rezultă un aluat neted.
- 3
Se unge forma de chec cu unt din belșug, se pune aluatul în formă și se netezește. Se coace checul în cuptorul încins (centru) circa 45 de minute, până când este rumen-auriu.
- 4
Se scoate forma din cuptor și se lasă puțin checul înăuntru, la răcorit. Se scoate apoi din formă și se taie în circa 18 felii. Feliile se ung cu unt și miere, după gust, și se servesc.