Se încarcă lista de magazine

Se încarcă...
Nu e magazinul corect? Alege altul!
Modifică
Oferte afișate pentru

Ultimul magazin selectat
kaufland.ro/retete

Chec cu avocado și ciocolată

Cel mult 60 minute
Simplu
Scanând codul QR, rețeta va fi accesată din mobil sau tabletă. Dai clic, și toate ingredientele se adaugă automat în lista de cumpărături.

Valori nutritive

(Per porție)
  • 383/​1600
    kcal / kJ
  • 37 g
    carbo-hidrați
  • 9 g
    proteine
  • 23 g
    grăsimi
  • 3
    UG

Valori nutritive

(Per porție)
    383/1600 kcal/kJ, 37 g carbo-hidrați, 9 g proteine, 23 g grăsimi, 3 UG

Ingrediente (12 bucăți)

Pentru aluat

150 g ciocolată cu lapte integral
100 g ciocolată amăruie
1 păstaie de vanilie
2 avocado
3 ouă (mărimea M)
150 g zahăr brun
60 g cacao
1 lingură praf de copt
100 g făină (tip 405)
ulei pentru tavă

Pentru topping

100 g ciocolată cu lapte integral
100 g alune descojite, întregi

Util

  • După răcire și înainte de adăugarea toppingului, se poate unge checul cu lichior de alune.


Preparare

    1

Pentru aluat, se taie ciocolata în bucăți mari și se topește într-un castron deasupra unei oale cu apă fierbinte. Păstaia de vanilie se taie în jumătate, pe lungime, și se scoate miezul.

    2

Fructele de avocado se taie pe jumătate, de-a lungul sâmburelui, se scoate sâmburele, iar pulpa se scoate cu o lingură. Avocado se pasează cu o furculiță, într-un castron. În final se amestecă miezul de vanilie, ouăle și zahărul. Se adaugă ciocolata topită și se amestecă.

    3

Se preîncălzește cuptorul (temperatură superioară/inferioară: 185 °C/aer recirculat: 160 °C). Se amestecă cacao, praful de copt și făina într-un castron, se adaugă amestecul de avocado și ouă și se frământă până se obține un aluat neted. Se tapetează o formă cu hârtie de copt, marginile se ung cu ulei și se toarnă aluatul. Checul se coace pe șina mediană aproximativ 30 de minute, apoi se lasă să se răcească.