Se încarcă lista de magazine

Se încarcă...
Oferte afișate pentru

Ultimul magazin selectat
kaufland.ro/retete
Rețetă CHEF

Ceafă de porc fără os marinată la gratar cu bere

Mai mult de 60 minute
Rafinat
Scanând codul QR, rețeta va fi accesată din mobil sau tabletă. Dai clic, și toate ingredientele se adaugă automat în lista de cumpărături.

Ingrediente (6 porții)

1 kg ceafă de porc
500 g ceapă
500 g morcovi mari
500 g zucchini
300 g roșii Cherry
150 g castraveți murați
1 l bere blondă
15 ml ulei de măsline
20 g cimbru
150 g unt semi sărat
5 g sare
5 g piper

Preparare

    1

Ceafa de porc fară os se spală, se crestează, se condimentează cu sare, piper și cimbru proaspat și se pune la marinat în bere timp de 2-3 ore. Cât timp carnea de porc se ține la marinat se poate prepara garnitura. Se spală legumele (morcovii, zucchini, ceapa, roșii cherry) se taie în forme diferite și intr-o tigaie cu puțin ulei de măsline se rumenesc presarând sare, piper și o linguriță de unt.

    2

Legumele se coc aproximativ 30 de minute la foc mediu și cu 5 minute înainte de a le scoate, se adaugă castraveții murați tăiați în cercuri concentrice.

    3

Se unge o tigaie rotundă cu ulei de măsline, se încinge bine și se pune carnea după ce a stat la marinat pentru a se prăji pe ambele părți până ce prinde o culoare frumoasă.

    4

Între timp, se preîncălzește cuptorul la 180°C de grade unde se coace carnea pentru înca 10-12 minute până ce este gata. După ce se scoate tigaia din cuptor se picură ulei de măsline pe deasupra, se condimentează și se poate adăuga cimbru proaspăt după gust, cu usturoi granulat, dacă se dorește un plus de gust.