Se încarcă lista de magazine

Se încarcă...
Oferte afișate pentru

Ultimul magazin selectat
kaufland.ro/retete

Ceafă de porc la cuptor cu morcovi

Mai mult de 60 minute
Rafinat
Scanând codul QR, rețeta va fi accesată din mobil sau tabletă. Dai clic, și toate ingredientele se adaugă automat în lista de cumpărături.

Ingrediente (6 porții)

1 kg ceafă de porc fără os
100 g unt
400 g morcovi
100 ml vin roze
100 ml ulei de măsline
200 g piper verde boabe
1 legătură cimbru verde
4 căței usturoi
1 legătură pătrunjel verde
10 g sare
8 g piper

Preparare

    1

Ceafa de porc fară os se spală cu apă la temperatura camerei și se lasă la marinat cu puțin ulei, sare, usturoi și piper pentru aproximativ una sau două zile. Uleiul trebuie să fie în vas până la limita superioară a bucăților de carne, fără să le acopere. Este practic vorba despre o marinare uscată.

    2

Înainte de a fi gătită, ceafa de porc se scoate de la frigider și se lasă la temperatura camerei. Separat, într-o tigaie în care se toarnă puțin ulei de masline, se pune carnea pentru a fi rumenită pe ambele părți timp de două minute fiecare, iar pentru un plus de savoare se adaugă puțin unt și se mai lasă la foc mic pentru încă câteva minute.

    3

După rumenire, bucățile de ceafa de porc se așează în tavă, se condimentează din nou cu sare, piper, cimbru verde și uscat și se stropesc cu ulei și vinul roze amestecat cu puțină apă. După care tava se acoperă cu o folie de aluminiu, se introduce la cuptorul preincalzit la 180°C și se lasă la rumenit la foc mediu pentru câteva minute. După ce carnea prinde o crustă arămie, se încinge cuptorul la temperatura de 200°C și se lasă pentru încă 25-30 minute. Cât timp carnea este la rumenit, aceasta se întoarce pe ambele părți astfel încât să se rumenească bine.

    4

Morcovii se curăță și se pun să fiarbă în apă cu sare. După ce s-au fiert, se scot din apă, se stropesc cu untul topit în prealabil, se condimentează cu sare și piper și se garnisesc cu pătrunjelul verde tocat mărunt. Într-o tigaie unsă cu un cub de unt se pun morcovii la călit pentru aproximativ trei - patru minute apoi se mai lasă la rumenit la foc mic, cu capac, încă zece minute. După ce s-au rumenit bine, peste morcovi, se adaugă usturoiul și pătrunjelul proaspăt, și se mai lasă la foc mic până devin crocanți iar la sfârșit se sting cu puțin vin. Piperul proaspăt se zdrobește până devine fin și de asemenea se adaugă peste morcovii din tigaie. Toată compoziția se lasă la foc mic la rumenit.

    5

Ceafa de porc fară os se potrivește de minune cu cartofii la cuptor, care se pot pregăti la cuptor alături de carne, însă mai poate fi servită și cu cartofi natur, piure, cartofi prăjiți, orez, cus-cus, legume trase la tigaie sau orice garnitură preferată.