Se încarcă lista de magazine

Se încarcă...
Oferte afișate pentru

Ultimul magazin selectat
kaufland.ro/retete

Ceafă de porc la cuptor cu legume

Mai mult de 60 minute
Rafinat
Scanând codul QR, rețeta va fi accesată din mobil sau tabletă. Dai clic, și toate ingredientele se adaugă automat în lista de cumpărături.

Ingrediente (6 porții)

1 kg ceafă de porc
100 g unt
2 ardei grași roșii
2 ardei grași galbeni
200 g ceapă roşie
2 vinete
300 g dovlecei
4 căței de usturoi
1 legătură pătrunjel proaspăt
10 g rozmarin
10 g cimbru proaspăt
10 g sare
4 g piper

Preparare

    1

Se porționează carnea pentru șase persoane și se pune în tigaie pentru a fi rumenită pe ambele părți, unde va căpăta o culoarea aurie și pentru o mai bună frăgezire. În ceea ce privește o mai bună aromatizare a cărnii, se mai adaugă sare, piper, cățeii de usturoi, ceapa tăiată în patru și o linguriță sau două de unt. Când compoziția cărnii devine pe gustul nostru, aceasta se adaugă la cuptorul încins în prealabil la o temperatură de 170°C pentru aproximativ 15 minute.

    2

Legumele se curăță și se spală. Dovleceii se taie în formă de medalioane, cățeii de usturoi se taie în 2 sau 4 bucățele, ardeii se taie bastonașe, vinetele se taie rondele.

    3

Toate legumele se așează în tavă, iar deasupra se așează feliile de carne. Se adaugă sare după gust, atât la legume, cât și la carne. În tavă, se va adăuga și puțină apă. Tava se lasă la cuptor pentru încă 50 de minute sau până cănd carnea și legumele sunt gata. Pe parcurs, se verifică pentru a se asigura că apa din tavă nu a scăzut iar carnea sau legumele nu se ard. În funcție de cuptor sau temperatura acestuia, mâncarea poate fi gata mai târziua sau mai repede.

    4

Dacă legumele și carnea nu sunt gata, însă apa a scăzut, se mai poate adăuga un pahar cu apă astfel încât legumele să nu se ardă și să nu se prindă de fundul tăvii. De asemenea, pentru ca feliile de carne să fie făcute pe ambele părți și să capete o culoare frumoasă, acestea se pot întoarce de pe o parte pe cealalta. Chiar dacă carnea aleasă este o carne mai grasă, ceafa de porc va fi gustoasă în combinație cu legumele la cuptor.

    5

Ceafa de porc se servește alături de legume iar acest fel de mâncare se poate asezona cu sare grunjoasă, rozmarin sau piper în funcție de gustul fiecăruia. La final se presară cu ceapă verde tăiată mărunțit și cimbrul proaspăt tăiat.