Se încarcă lista de magazine

Se încarcă...
Oferte afișate pentru

Ultimul magazin selectat
kaufland.ro/retete

Castraveți sub crustă de hrișcă

Mai mult de 60 minute
Simplu
Scanând codul QR, rețeta va fi accesată din mobil sau tabletă. Dai clic, și toate ingredientele se adaugă automat în lista de cumpărături.

Ingrediente (4 porții)

100 g tărâțe de hrișcă
250 ml supă-bază de legume
100 g smântână
100 g caș proaspăt de oaie
1 ceapă
1 cățel de usturoi
1 lămâie mică
1 linguriță oregano uscat
750 g castraveți
2 linguri ulei
240 g roșii descojite, scurse (din conservă)
sare
piper negru, proaspăt măcinat

Preparare

    1

Se amestecă tărâțele cu supa de legume fierbinte și smântâna; se lasă să stea după cum se menționează în instrucțiunile de pe pachet. Între timp se pregătesc celelalte ingrediente.

    2

Se zdrobește cașul. Se curăță și se toacă mărunt ceapa și usturoiul. Se spală lămâia, se șterge și se desprinde o bucată mare de coajă; se toacă. Se stoarce sucul de lămâie.

    3

Se amestecă tărâțele cu usturoiul, cașul, ceapa, coaja și sucul de lămâie, oregano, puțină sare și o cantitate bună de piper.

    4

Se descojesc castraveții, se taie în două pe lungime și se scot semințele. Se așază jumătățile de castraveți una lângă alta, în mijlocul unei tăvi. Se repartizează deasupra amestecul de tărâțe și uleiul. Se lasă să se scurgă roșiile și se zdrobesc; se pun în tavă, printre castraveți. Se sărează și se piperează.

    5

Se așază tava la mijlocul cuptorului. Se coace cam 40 de minute la 200ºC (convecție 180ºC, gaze 3) până ce stratul de deasupra devine crocant. Se servește imediat.