Se încarcă lista de magazine

Se încarcă...
Oferte afișate pentru

Ultimul magazin selectat
kaufland.ro/retete

Calcan cu sos de vin alb

Cel mult 60 minute
Simplu
Scanând codul QR, rețeta va fi accesată din mobil sau tabletă. Dai clic, și toate ingredientele se adaugă automat în lista de cumpărături.

Valori nutritive

(Per porție)
  • 461/​3181
    kcal / kJ
  • 32 g
    carbo-hidrați
  • 32 g
    proteine
  • 54 g
    grăsimi

Valori nutritive

(Per porție)
    461/3181 kcal/kJ, 32 g carbo-hidrați, 32 g proteine, 54 g grăsimi

Ingrediente (4 porții)

600 g file de calcan

Pentru piure

600 g cartofi făinoși
sare
100 ml lapte
200 g frișcă neîndulcită
120 g unt
100 g hrean
piper
nucșoară

În plus

150 g cepe hașme
0.5 cățel de usturoi
20 g făină
100 ml vin alb
1 lingură amidon
1 legătură asmățui
zeama de la 1/2 lămâie
2 linguri smântână tip Crème fraîche
600 g file de calcan
puțin ulei de măsline

Preparare

    1

Pentru piure cartofii se decojesc și se fierb în apa cu sare. Apoi cartofii se scurg și se presează încă fierbinți prin presa pentru cartofi sau se zdrobește.

    2

Laptele și jumătate din cantitatea de frișcă neîndulcită se aduc la fierbere cu 100 de grame unt. Două treimi din cantitatea de hrean se rad pe răzătoare grosieră, se adaugă și se lasă să pătrundă gustul.

    3

Laptele fierbinte cu hrean se toarnă printr-o sită și se amestecă treptat cu cartofii zdrobiți până când se obține o consistență ușor cremoasă. Se condimentează cu sare, piper și nucșoară.

    4

Restul cantității de hrean se taie în fășii foarte fine și se pune deoparte la păstrare. Ceapa hașme și usturoiul se decojesc, tăind ceapa hașme în cubulețe fine și tocând fin usturoiul.

    5

Restul cantității de unt se încinge într-o oală și cubulețele de ceapă hașme se călesc la foc mediu până devin sticloase. Se adaugă usturoiul și să călește înăbușit.

    6

Ceapa hașme și usturoiul se presară cu făină și se lasă făina să se călească ușor. Legumele nu trebuie lăsate să își schimbe astfel culoarea. Se stinge cu vin alb, oala se îndepărtează de pe foc și masa obținută se amestecă până devine neted omogenizată.

    7

Se adaugă treptat 200 de mililitri apă și se amestecă. Oala se readuce pe foc și se lasă la fiert. Se condimentează cu sare și piper, se asezonează cu restul de frișcă lichidă și se drege cu amidon.

    8

Asmățuiul se spală, se usucă prin apăsare ușoară și se toacă mărunt. Se adaugă la scurt timp înaintea servirii, amestecat cu zeama de lămâie.

    9

Se adaugă smântâna tip Crème fraîche și sosul se bate cu un mixer vertical până la obținerea unei spume.

    10

Fileurile de pește se taie în 4 bucăți și se sărează și pipărează. Se încinge puțin ulei de măsline în tigaie și se prăjesc fileurile pentru circa 4 minute. Peștele se întoarce și se mai prăjește pentru încă 1 minut.

    11

La final, piureul se așază pe mijlocul unei farfurii, aranjând calcanul prăjit deasupra acestuia și se presară cu restul hreanului. La servire se adaugă separat sosul din vin alb.