Se încarcă lista de magazine

Se încarcă...
Oferte afișate pentru

Ultimul magazin selectat
kaufland.ro/retete
Vegetarian

Burgeri din fasole

Mai mult de 60 minute
Simplu
Scanând codul QR, rețeta va fi accesată din mobil sau tabletă. Dai clic, și toate ingredientele se adaugă automat în lista de cumpărături.

Valori nutritive

(Per porție)
  • 500/​2092
    kcal / kJ
  • 75 g
    carbo-hidrați
  • 22 g
    proteine
  • 15 g
    grăsimi

Valori nutritive

(Per porție)
    500/2092 kcal/kJ, 75 g carbo-hidrați, 22 g proteine, 15 g grăsimi

Ingrediente (4 porții)

Pentru burgeri:

850 g fasole albă fiartă
1 morcov
5 linguri ulei de măsline extra virgin
2 lingurițe pastă de roșii
55 g brânză maturată, rasă
55 g firimituri proaspete de pâine albă
4 chifle de burger
1 ceapă
2 linguri pătrunjel tocat
piper
sare

Pentru salată:

340 g roșii cherry galbene sau roșii
1 linguriță suc de lămâie
1 lingură ulei de măsline extra virgin
1 lingură busuioc verde

Util

  • Dacă îți dorești să fie un preparat de post, poți scoate din compoziția burgerului brânza maturată sau poate fi înlocuită cu brânză tofu. În plus, o salată de roșii cherry cu busuioc este garnitura perfectă pentru acest preparat.


Preparare

    1

Se încing 3 linguri de ulei într-o tigaie neaderentă, se adaugă ceapa și se călește 5 minute, amestecând frecvent, până se înmoaie. Se adaugă morcovul ras și se sotează 2 minute, amestecând. Se ia tigaia de pe foc și se încorporează pasta de roșii.

    2

Se încălzește grillul cutorului la mediu. Se pune fasolea într-un castron și se sfărâmă până se obține un piure nu foarte omogen. Se adaugă legumele gătite, firimiturile, brânza, pătrunjelul, sarea și piperul.

    3

Folosind mâinile, se amestecă toate ingredientele, apoi se împart în 4 părți egale. Se modelează fiecare parte ca un burger mare, de 10 cm diametru și 2,5 cm grosime.

    4

Se ung burgerii cu cele 2 linguri de ulei rămase, pe ambele părți, după care se așază pe grătarul de sub grill. Se frig 4–5 minute pe fiecare parte, sau până când sunt făcuți și crocanți.

    5

Între timp, se prepară salata amestecând ulei, suc de lămâie, sare și piper, într-un castron. Se adaugă roșiile și busuiocul.

    6

Se despică chiflele folosind un cuțit zimțat. Se pot frige pe grătar, alături de burgeri, în ultimele 3 minute ale timpului de gătit.

    7

Se pun burgerii în fiecare chiflă și se servesc alături de salata de roșii cherry.