Se încarcă lista de magazine

Se încarcă...
Nu e magazinul corect? Alege altul!
Modifică
Oferte afișate pentru

Ultimul magazin selectat
kaufland.ro/retete
Imaginea rețetei Budincă kheer

Budincă kheer

Mai mult de 60 minute
Simplu
Scanând codul QR, rețeta va fi accesată din mobil sau tabletă. Dai clic, și toate ingredientele se adaugă automat în lista de cumpărături.

Valori nutritive

(Per porție)
  • 324/​1355
    kcal / kJ
  • 40 g
    carbo-hidrați
  • 11 g
    proteine
  • 14 g
    grăsimi

Valori nutritive

(Per porție)
    324/1355 kcal/kJ, 40 g carbo-hidrați, 11 g proteine, 14 g grăsimi

Ingrediente (4 porții)

1 litru lapte
55 g orez
4 linguri zahăr tos extrafin
5 păstăi de cardamom, strivite
1 baton de scorțișoară
3 cuișoare
25 g stafide galbene sultana
30 g boabe de fistic
un vârf de firișoare de șofran

Util

  • Pentru a strivi cardamomul, utilizează fie un ciocan de bucătărie, fie mânerul unui cuțit mare, ca să despici și să aplatizezi păstăile.


Preparare

1

Se încinge cuptorul din vreme la 180ºC/treapta 4. Se răsfiră firișoarele de șofran pe o tavă a cuptorului și se usucă în interiorul acestuia 1-2 minute.

2

Se toarnă laptele într-o cratiță încăpătoare și se fărâmițează în el șofranul. Se adaugă orezul, zahărul și toate mirodeniile. Se dă laptele într-un clocot, apoi se reduce focul, încât flacăra să fie foarte mică. Se fierbe compoziția, amestecând la intervale regulate, circa 45 de minute.

3

Se scot și se aruncă păstăile de cardamom și batonul de scorțișoară. Încorporând stafidele, se fierbe în continuare 15 minute; în acest moment, budinca trebuie să arate ca o cremă groasă, cu textură neomogenă. Se adaugă cea mai mare parte a fisticului, reținând 12 boabe, care vor fi folosite pentru ornat.


Poate ai poftă și de...