Budincă kheer
Valori nutritive
(Per porție)- 
						
						324/1355kcal / kJ
- 
							40 gcarbo-hidrați
- 
							11 gproteine
- 
							14 ggrăsimi
Valori nutritive
(Per porție)- 
					
						
						   324/1355 kcal/kJ,
					    
					
						
						   40 g carbo-hidrați,
					    
					
						
						   11 g proteine,
					    
					
						
						   14 g grăsimi
					    
					
				
Ingrediente (4 porții)
| 1 litru | lapte | 
| 4 linguri | zahăr tos extrafin | 
| 1 | baton de scorțișoară | 
| 3 | cuișoare | 
| 55 g | orez | 
| 5 | păstăi de cardamom, strivite | 
| 25 g | stafide galbene sultana | 
| 30 g | boabe de fistic | 
| un vârf de firișoare de șofran | 
Preparare
- 1
Se încinge cuptorul din vreme la 180ºC/treapta 4. Se răsfiră firișoarele de șofran pe o tavă a cuptorului și se usucă în interiorul acestuia 1-2 minute.
- 2
Se toarnă laptele într-o cratiță încăpătoare și se fărâmițează în el șofranul. Se adaugă orezul, zahărul și toate mirodeniile. Se dă laptele într-un clocot, apoi se reduce focul, încât flacăra să fie foarte mică. Se fierbe compoziția, amestecând la intervale regulate, circa 45 de minute.
- 3
Se scot și se aruncă păstăile de cardamom și batonul de scorțișoară. Încorporând stafidele, se fierbe în continuare 15 minute; în acest moment, budinca trebuie să arate ca o cremă groasă, cu textură neomogenă. Se adaugă cea mai mare parte a fisticului, reținând 12 boabe, care vor fi folosite pentru ornat.