Brioșe vegane cu cocos
Valori nutritive
(Per porție)-
353/1479kcal / kJ
-
39 gcarbo-hidrați
-
3 gproteine
-
21 ggrăsimi
Valori nutritive
(Per porție)-
353/1479 kcal/kJ,
39 g carbo-hidrați,
3 g proteine,
21 g grăsimi
Ingrediente (12 bucăți)
Pentru cremă
unt vegan | |
225 ml | lapte de cocos (= 400 ml) |
3 linguri | zahăr |
1 pachet | zahăr vanilat Bourbon |
Pentru aluat
4 linguri | fulgi de nucă de cocos |
240 ml | lapte de cocos |
2 lingurițe | suc de lămâie |
160 g | zahăr brut din trestie de zahăr |
1 pachet | zahăr vanilat Bourbon |
80 ml | ulei de floarea soarelui |
250 g | făină de grâu (tip 405) |
o linguriță | praf de copt |
un | praf de sare |
o lingură | amidon |
Util
-
Pentru aluat se mai pot adăuga 75 de grame de ciocolată albă, vegană, mărunțită.
Preparare
- 1
Pentru cremă, scoate untul din frigider cu aproximativ o oră înainte de utilizare. Fierbe laptele de cocos cu zahăr vanilat, zahărul normal și pudră de budincă în timp ce amesteci în mod constant și lasă să se răcească la temperatura camerei, amestecând din când în când . Bate untul cu un tel până când este spumos, adaugă budinca cu lingura, amestecă până când este cremoasă și toarnă într-un pos cu un capăt în formă de stele.
- 2
Preîncălzește cuptorul la 160 de grade cu aer circulant (180 de grade cu aer de sus/jos) și introduceți o tavă de brioșe în forme de hârtie. Pentru aluat, pune fulgii de cocos într-o tigaie la foc mediu până capătă o culoare galben aurie și apoi lasă-i la răcit. Se amestecă laptele vegetal cu sucul de lămâie până când se obține o compoziție omogenă.
- 3
Se adaugă zahărul, zahărul vanilat si se bat până se formează o spumă. Se amestecă făina, praful de copt, sarea și amidonul împreună cu amestecul de fulgi de cocos și ulei și se formează un aluat neted si se încorporează fulgi de nucă de cocos.
- 4
Adaugă crema pe briose si servește-le decorate cu felii de nucă de cocos și mărgele de zahăr, după cum dorești.