Se încarcă lista de magazine

Se încarcă...
Oferte afișate pentru

Ultimul magazin selectat
kaufland.ro/retete

Brioșe caramel

Cel mult 60 minute
Rafinat
Scanând codul QR, rețeta va fi accesată din mobil sau tabletă. Dai clic, și toate ingredientele se adaugă automat în lista de cumpărături.

Ingrediente (6 porții)

200 g unt moale, tăiat cuburi
200 g zahăr
200 g făină
100 g ciocolată amăruie, tăiată mărunt
1 linguriță praf de copt
3 ouă
1 linguriță esență de vanilie
2 linguri cacao

Umplutura de caramel:

400 g zahăr tos
250 g unt
200 ml lapte
3 gălbenușuri

Decor:

frișcă
sos caramel

Preparare

    1

Brioșele se prepară astfel: se amestecă zahărul cu untul, până când se omogenizează bine Se adaugă ouăle unul câte unul, vanilia, praful de copt și cacaua.

    2

Se presară făina și se amestecă.

    3

Se adaugă în compoziție ciocolata tăiată mărunt.

    4

Se toarnă compoziția în forme de brioșe. Se coc 15-20 de minute în cuptorul preîncins la 180°C.

    5

Se prepară caramelul: se topește zaharul amestecând încontinuu să nu se formeze cocoloașe netopite și să nu se ardă. Se amestecă gălbenușurile cu 4-5 lingurițe de zahăr până ce devin cremoase ca o spumă. Se adaugă crema de ou peste zahărul topit, câte o linguriță, amestecând rapid, apoi untul și la final laptele. Se omogenizează și se dă deoparte de pe foc.

    6

Cu o seringă se va lua ¾ din sosul de caramel și se vor umple brioșele cât sunt calde, iar restul de sos se va păstra pentru decor. Când s-au răcit se ornează cu frișcă și cu sos caramel.