Se încarcă lista de magazine

Se încarcă...
Oferte afișate pentru

Ultimul magazin selectat
kaufland.ro/retete

Bowle răcoritoare de fructe

Mai mult de 60 minute
Simplu
Scanând codul QR, rețeta va fi accesată din mobil sau tabletă. Dai clic, și toate ingredientele se adaugă automat în lista de cumpărături.

Ingrediente (8 pahare)

1 portocală mare
2 lămâi mari
125 g zahăr
1 baton de scorţişoară
4 cuișoare
200 g ananas descojit, tăiat cubulețe
150 ml whisky
150 ml rom
1 lămâie verde
750 ml vin roșu răcit
100 ml apă minerală
cuburi de gheaţă

Preparare

    1

Se spală portocala și lămâile cu apă caldă; se șterg bine. Se descojesc cât mai bine portocala și o lămâie, apoi se stoarce sucul din ele. Cea de-a doua lămâie se taie în rondele subțiri.

    2

Se încălzeşte apa (600 ml) într-o oală. Se adaugă coaja de lămâie și portocală, zahărul, batonul de scorțișoară și cuișoarele. Se încălzesc la foc potrivit până când s-a dizolvat zahărul, apoi se lasă să fiarbă 2 minute la foc iute. Se ia oala de pe foc, se acoperă și se lasă la răcit. Se ține timp de 3 ore la frigider.

    3

Se pun într-un castron de bowle sau într-o cană ananasul, zeama de lămâie și portocală, romul și whiskyul, precum și feliile de lămâie. Se acoperă cu folie și se pun la rece.

    4

Cu aproximativ 1 oră înainte de a fi servite, se toarnă printr-o sită siropul de zahăr peste fructe. Se adaugă vinul, se amestecă și se pune la rece. Chiar înainte de a fi servită băutura, se toarnă apa minerală și se adaugă cuburile în bowle.