Se încarcă lista de magazine

Se încarcă...
Oferte afișate pentru

Ultimul magazin selectat
kaufland.ro/retete

Borș rusesc

Cel mult 60 minute
Simplu
Scanând codul QR, rețeta va fi accesată din mobil sau tabletă. Dai clic, și toate ingredientele se adaugă automat în lista de cumpărături.

Ingrediente (4 porții)

2 cepe mici
2 căței de usturoi
2 linguri ulei
500 g carne de vită, tăiată cubulețe de 1,5 cm
100 g slănină afumată
1250 ml supă de vită
250 g rădăcină de țelină
250 g varză albă
1 fir praz
2 cuișoare
2 foi de dafin
400 g sfeclă roșie fiartă
4 fire mărar
3 linguri oțet de vin roșu
200 g smântână
sare
piper proaspăt măcinat

Util

  • Dacă prepari borșul într-o oală obișnuită, trebuie să planifici la pasul 4 un timp de preparare de 1 oră (în loc de 15 minute cu oala sub presiune).


Preparare

    1

Se curăță și se toacă mărunt ceapa și usturoiul. Se încinge uleiul în oala sub presiune și se călesc puțin ceapa și usturoiul. Se adaugă carnea de vită și se prăjește puțin, apoi se adaugă slănina și 250 ml supă de vită. Se acoperă cu un capac și se lasă să fiarbă fără presiune, timp de 10 minute.

    2

Între timp se curăță și se rade țelina. Varza albă se curăță, se spală și se taie fâșii subțiri. Prazul se curăță, se spală și se taie felii.

    3

Se adaugă legumele în oală, împreună cu cuișoarele și frunzele de dafin și se toarnă restul de supă. Oala se închide conform instrucțiunilor. Compoziția se încinge și se lasă să fiarbă 15 minute la foc mare.

    4

Între timp, sfecla roșie se taie cubulețe de 1 cm. Se spală mărarul și se toacă mărunt. Oala sub presiune se ia de pe foc și se deschide abia când nu mai este sub presiune.

    5

Frunzele de dafin, cuișoarele și slănina se scot din oală. Se pune în oală sfecla roșie, se amestecă și se încălzește. Slănina se taie mărunt. Cubulețele de slănină se amestecă în oală.

    6

Borșul se condimentează cu sare, piper, oțet și zahăr, apoi se adaugă mărarul și se amestecă. Borșul se servește cu smântână.