Se încarcă lista de magazine

Se încarcă...
Oferte afișate pentru

Ultimul magazin selectat
kaufland.ro/retete

Blinii cu trei pești

Mai mult de 60 minute
Rafinat
Scanând codul QR, rețeta va fi accesată din mobil sau tabletă. Dai clic, și toate ingredientele se adaugă automat în lista de cumpărături.

Ingrediente (6 porții)

Pentru blinii

140 g făină integrală
7 g drojdie uscată
1/4 linguriță sare
1 linguriță zahăr tos
175 ml apă călduţă
1 ou, cu albușul separat de gălbenuș
175 ml lapte semidegresat, călduț
1 lingură unt topit

Pentru topping

120 ml smântână acrită, rece
50 g caviar danez
150 g hering murat din cutie, bine scurs
75 g somon afumat
frunze proaspete de chives, pentru ornat
felii de lămâie, pentru servit

Preparare

    1

Se combină făina, drojdia, sarea și zahărul într-un castron mare. Se face o adâncitură în centru și se toarnă apa călduță și gălbenușul de ou. Se amestecă apa și gălbenușul, apoi se încorporează treptat făina, astfel încât să se obțină un aluat omogen. Se acoperă castronul cu folie alimentară și se lasă într-un loc cald, timp de o oră sau o oră și jumătate, ori până când își dublează volumul.

    2

Se înglobează laptele călduț în aluat, pentru ca mixtura să capete consistența unei smântâni groase. Se acoperă din nou cu folie și se lasă într-un loc cald între o jumătate de oră și o oră, sau până ce la suprafață încep să apară mici bule.

    3

Între timp, se prepară toppingurile. Se amestecă smântâna până ce devine foarte omogenă. Se separă cu grijă caviarul, ca să poată fi luat ușor cu lingurița. Folosind o foarfecă de bucătărie, se taie heringul murat și somonul afumat în fâșii de 1 cm lățime și 4 cm lungime. Se acoperă toppingurile și se pun la rece până spre momentul servirii.

    4

Pentru blinii, se încinge cuptorul la 150°C. Se bate albușul de ou până ce se întărește, apoi se încorporează în aluatul preparat anterior.

    5

Se încinge o tigaie neaderentă până ce este moderat de fierbinte. Se pune în ea puțin din untul topit și se înclină într-o parte și în alta, ca tigaia să fie unsă uniform. Se adaugă 2-3 linguri de aluat, pentru a obține o clătită de circa 7,5 cm diametru. Se prăjește la foc moderat timp de 2 minute, sau până când suprafața bliniei este fermă și se acoperă cu mici bule. Se întoarce cu o paletă și se prăjește alte 2 minute pe partea cealaltă, până ce s-a rumenit. Se păstrează blinia caldă, în cuptor, acoperită lejer, cât timp se prepară și restul de blinii; aluatul este suficient pentru 18 bucăți.

    6

Când se servesc, se pune o linguriță de smântână în centrul fiecărei blinii, apoi se așază deasupra: pe 6 blinii – caviarul danez, pe alte 6 – fâșiile de hering murat, iar pe restul de 6 – fâșiile de somon afumat. Se aranjează bliniile pe un platou mare, se presară pe ele firișoare de chives și se servesc cu felii de lămâie.