Se încarcă lista de magazine

Se încarcă...
Oferte afișate pentru

Ultimul magazin selectat
kaufland.ro/retete
Rețetă CHEF

Blanquettes de vițel cu legume

Mai mult de 60 minute
Rafinat
Scanând codul QR, rețeta va fi accesată din mobil sau tabletă. Dai clic, și toate ingredientele se adaugă automat în lista de cumpărături.

Ingrediente (6 porții)

1 kg spată de vițel fără os
2 legături ceapă verde
50 g unt semi sărat
3 bucăți ceapă
100 ml ulei de măsline
500 g morcovi
100 g făină
1 litru smântâna lichidă
10 g dafin
5 g cimbru proaspăt
100 g ciuperci Champignon albe mici
1 legătură pătrunjel
1 legătură arpagic
10 g tarhon
4 ouă
10 g sare
8 g piper

Util

  • Blanquettes de vițel se servește în farfurie adâncă sau bol, alături de orez, cartofi natur sau paste scurte. Se poate servi de asemenea cu un vin alb sec, rece.


Preparare

    1

Carnea se masează bine cu sare și piper. Într-o tigaie, se încinge uleiul de măsline și se pune carnea în tigaie, iar după 2-3 minute, la foc mediu, se adaugă un cub de 10 g de unt în tigaie și o crenguță de cimbru, se întoarce carnea pe cealaltă parte si se lasă până se rumenește uniform pe ambele părți. Când carnea capătă o culoare rumenă potrivită, se scoate din tigaie și se transferă în alt vas, peste care se adaugă arbagicul și tarhonul pentru un plus de savoare.

    2

Legumele (morcovii, ceapa, ceapa verde) se pun și ele peste carne, se condimentează cu sare, piper, dafinul și crenguța de cimbru proaspăt, se adaugă apa aproape cât să acopere ingredientele și se lasă la gătit la foc mic să se întrepătrundă toate ingredientele. Între timp se pregătesc ciupercile: se feliază subțire și se călesc în puțin unt într-o tigaie apoi se trec și ele în vasul cu carnea și celelalte legume.

    3

În ceea ce privește sosul, se ia o crăticioară și se pune făina cu puțin unt la foc mic. Nu se rumenesc, este suficient să se sfârâie un pic. Se amestecă constant și se stinge cu smântână lichidă rece. Dacă se fac cocoloașe nu este nici o problemă – se ia de pe foc și se amestecă viguros adăugând treptat 2-4 polonice din zeama de la mâncare. În final se desface frumos și devine un sos alb gros în care se adaugă gălbenușuri crude și se mai lasă la gătit pentru câteva minute.