Se încarcă lista de magazine

Se încarcă...
Oferte afișate pentru

Ultimul magazin selectat
kaufland.ro/retete

Black beef burger

Mai mult de 60 minute
Rafinat
Scanând codul QR, rețeta va fi accesată din mobil sau tabletă. Dai clic, și toate ingredientele se adaugă automat în lista de cumpărături.

Ingrediente (6 porții)

600 g carne de vită
350 g făină
1 cub drojdie
40 g unt
6 linguri pastă de ardei
6 brânză Cheddar
8 ouă
12 frunze salată
piper
2 lingurițe susan
sare
20 g zahăr
colorant alimentar negru
12 felii bacon
50 ml lapte (1,5% grăsime)

Preparare

  1

50 ml lapte se încălzesc cu 100 ml apă și în aceasta se topește drojdia. Făina se amestecă cu zahărul și un vârf de cuțit de sare. Se adaugă untul, un ou și laptele cu drojdia. Se frământă până se obține un aluat neted. Se adaugă colorantul alimentar.

  2

Se formează o bilă din aluat și se lasă să crească, într-un loc cald, 45 de minute. Se formează 6 bile de aceeași mărime care se așază pe o tavă tapetată cu hârtie de copt și se mai lasă să crească încă 1 oră.

  3

Cuptorul se încinge în prealabil la 200 grade.

  4

Un ou se amestecă cu o lingură de apă și o lingură de lapte, iar apoi se ung pâinicile cu acest amestec și se presară susan deasupra. Pâinicile se coc aproximativ 20 de minute și se lasă să se răcească.

  5

Carnea de vită se spală, se usucă prin tamponare și se taie în șase medalioane. Medalioanele se acoperă cu folie transparentă și se bat începând din centru până se subțiază (diametrul aproximativ 12 cm), iar apoi se presară peste cu sare și piper.

  6

Se curăță frunzele de salată, se spală și se usucă prin scuturare. Baconul se coace pe grătar până devine crocant.

  7

Pâinicile se taie pe jumătate și se pun pe grătar 1 minut cu partea tăiată în jos. Fiecare chiflă se unge cu câte 1 lingură de sos iute și se așaază deasupra foi de salată.

  8

Carnea de vită se prăjește pe fiecare parte câte 2 minute. Se așază pe acestea câte o felie de brânză Cheddar. Carnea se pune în interiorul pâinicilor, peste care se așază câte două felii de bacon.

  9

Cele șase ouă se prăjesc ochiuri, după care se pune în interiorul chiflei. Burgerul se servește cald.