Se încarcă lista de magazine

Se încarcă...
Oferte afișate pentru

Ultimul magazin selectat
kaufland.ro/retete

Biban de ocean cu paste gigant gratinate

Cel mult 60 minute
Rafinat
Scanând codul QR, rețeta va fi accesată din mobil sau tabletă. Dai clic, și toate ingredientele se adaugă automat în lista de cumpărături.

Valori nutritive

(Per porție)
  • 778/​3260
    kcal / kJ
  • 35.2 g
    carbo-hidrați
  • 49.1 g
    proteine
  • 48.2 g
    grăsimi

Valori nutritive

(Per porție)
    778/3260 kcal/kJ, 35.2 g carbo-hidrați, 49.1 g proteine, 48.2 g grăsimi

Ingrediente (4 porții)

375 g biban de ocean file, produs congelat
20 bucăți paste gigante conchiglioni
sare
1 legătură ceapă verde
2 roșii
200 g spanac proaspăt
3 linguri ulei vegetal
4 linguri brânză proaspătă
45 g sos pesto din roșii cherry și rucola
piper proaspăt măcinat
40 g brânză tare franțuzească Tome de Lomont
4 gălbenușuri de ou
40 ml vin alb sec
120 g unt lichid, puțin răcit
1 linguriță coajă de limetă
1 linguriță zeamă de limetă
frunze de roiniță
80 g șuncă serrano Gran Reserva

Preparare

    1

Se lasă peștele la dezghețat peste noapte în frigider. Pastele se pun la fiert în aprox. 3 litri de apă sărată care fierbe și se lasă aprox. 18 min, mestecând din când în când. După ce se scot, se spală sub jet de apă rece și se lasă la scurs.

    2

Ceapa verde se curăță, se spală și se taie în inele fine. Roșiile se spală, se taie sferturi, se curăță de semințe și apoi se taie cubulețe fine. Spanacul se spală, se curăță și se taie grosier.

    3

Se încing 2 linguri de ulei într-o tigaie, se adaugă și se sotează două cepe verzi, roșiile și spanacul. Peste ele se adaugă brânza proaspătă și pesto și se condimentează cu sare și piper. Pastele se umplu cu amestecul de roșii și spanac și se așează într-o formă pentru cuptor unsă cu 1 lingură de ulei. Se rade brânza tare, se presară peste paste și se coace în cuptorul preîncălzit la 180 °C, timp de aprox. 15 minute.

    4

Gălbenușurile și vinul se amestecă cu un tel pe o baie de apă fierbinte până când amestecul devine cremos. Se adaugă treptat untul, mestecând în permanență. Se încorporează zeama şi coaja de limetă, iar sosul se condimentează cu sare.

    5

Peștele se spală, se usucă, se condimentează cu sare și piper, se presară cu roiniță, se înfășoară în șunculiță și se prăjește 5-8 minute în uleiul încins rămas de la legume. Peștele, pastele umplute și sosul olandez cu limetă se așează în farfurii și se servesc calde.