Se încarcă lista de magazine

Se încarcă...
Oferte afișate pentru

Ultimul magazin selectat
kaufland.ro/retete

Bezele cu frișcă și portocale

Mai mult de 60 minute
Rafinat
Scanând codul QR, rețeta va fi accesată din mobil sau tabletă. Dai clic, și toate ingredientele se adaugă automat în lista de cumpărături.

Ingrediente (16 bucăți)

3 albușuri
1 praf sare
90 g zahăr tos
2-3 linguri zahăr
90 g zahăr pudră
1/2 linguriță amidon alimentar
200 g mandarine (din conservă)
400 g frișcă
4 linguri suc de portocale proaspăt stors
1 linguriță coajă de portocală subțire
1 plic întăritor pentru frișcă
coajă de portocală rasă

Preparare

    1

Se desenează cu creionul 8 cercuri (cu diametrul de 6 cm) pe dosul a 2 coli de hârtie de copt. Se umezesc 2 tăvi și se așază în fiecare câte una din coli. Se încinge cuptorul la 200°C (180°C cu ventilator sau treapta 3-4).

    2

Se bat albușurile pentru bezea cu sare. Se adaugă 90 g zahăr tos și se bat până când spuma devine foarte lucioasă. Se amestecă zahărul pudră cu amidonul. Se cern peste spumă și se încorporează cu un tel.

    3

Se toarnă spuma într-un cornet cu șpriț pentru ornat cu vârful larg și se formează 16 tortulețe rotunde în tăvi. Se dau tăvile la cuptor și se închide imediat ușa acestuia. După 2 minute se stinge cuptorul și se lasă bezelele să se usuce 7-9 ore.

    4

Se scurg mandarinele pentru umplutură. Se bate spumă frișca, adăugând cele 2-3 linguri de zahăr rămase, zeama și coaja de portocale și întăritorul. Se toarnă frișca într-un cornet cu șpriț. Se umplu jumătate din bezele cu un strat de frișcă. Deasupra se așază feliile de mandarină și se acoperă cu celelalte bezele. Se ornează cu coajă de portocală și se servesc imediat.