Se încarcă lista de magazine

Se încarcă...
Oferte afișate pentru

Ultimul magazin selectat
kaufland.ro/retete
Vegan
Bame sârbești
© Burda România

Bame sârbești

Cel mult 60 minute
Simplu
Scanând codul QR, rețeta va fi accesată din mobil sau tabletă. Dai clic, și toate ingredientele se adaugă automat în lista de cumpărături.

Ingrediente (4 porții)

1 kg bame
1 lingură oțet
100 ml ulei
2 cepe
3 roșii sau 1 lingură pastă de roșii
1 linguriță făină
1 lămâie
1 linguriță zahăr
sare
1 legătură pătrunjel verde

Util

  • Servești mâncarea rece.


Preparare

    1

Alegi bame tinere, care sunt fragede și nu au ațe. Le tai codițele și le opărești cu oțetul diluat în apă clocotită, cât să le acopere. După 5 minute, le scurgi în strecurătoare și le treci prin jet de apă rece.

    2

Decojești roșiile, le cureți de cotoare și le mărunțești. Cureți ceapa, o toci mărunt și o înăbuși în uleiul încins, împreună cu puțină apă, până când ceapa devine sticloasă. Adaugi făina amestecată cu puțină apă rece și roșiile sau pasta de roșii. Stingi cu două cești de apă fierbinte și lași mâncarea să fiarbă la foc mediu, până când sosul scade la jumătate.

    3

Adaugi bamele scurse, zahărul, sare după gust, zeama de lămâie și jumătate din verdeața tocată. Fierbi la foc mic, până când bamele se pătrund bine.