Se încarcă lista de magazine

Se încarcă...
Oferte afișate pentru

Ultimul magazin selectat
kaufland.ro/retete

Baclavale

Mai mult de 60 minute
Rafinat
Scanând codul QR, rețeta va fi accesată din mobil sau tabletă. Dai clic, și toate ingredientele se adaugă automat în lista de cumpărături.

Ingrediente (6 porții)

200 g unt
1 kg nuci
1 kg zahăr
1 pachet foi de plăcintă
zahăr vanilat
coaja de lămâie şi de portocală
sare

Preparare

    1

Se scot foile de plăcintă de la rece, se lasă câteva minute la temperatura camerei şi între timp, se pune untul să se topească la foc mic.

    2

Se curăţă nucile, se dau prin mașina de tocat şi se amestecă cu 500 g de zahăr, un praf de sare, zahărul vanilat, 4-5 linguri de apă şi coaja de lămâie. Se amestecă bine până când se formează o pastă şi se lasă câteva minute să se lege.

    3

Se pregăteşte o tavă de aragaz, se dă drumul la cuptor la 120° C şi se unge tava cu puţin unt. Se aşază prima foaie, se unge cu unt topit, se aşază a doua foaie, se unge cu unt topit şi a treia foaie la fel, apoi se pune crema de nucă şi se acoperă cu celelalte trei foi, care se ung pe rând cu unt, se taie bucăţele potrivite şi se bagă la cuptor.

    4

Cât timp stau la cuptor, se prepară siropul din 500 g de zahăr, vanilie, 250 ml apă şi coajă de lămâie şi de portocală. După ce s-au copt, se scoate tava şi se toarnă siropul călduţ. Se lasă aproximativ o oră să se însiropeze şi se servesc.