Se încarcă lista de magazine

Se încarcă...
Oferte afișate pentru

Ultimul magazin selectat
kaufland.ro/retete

Atayef bi Ashta wa Joz

Cel mult 60 minute
Rafinat
Scanând codul QR, rețeta va fi accesată din mobil sau tabletă. Dai clic, și toate ingredientele se adaugă automat în lista de cumpărături.

Valori nutritive

(Per porție)
 • 790/​3306
  kcal / kJ
 • 91 g
  carbo-hidrați
 • 20 g
  proteine
 • 38 g
  grăsimi

Valori nutritive

(Per porție)
  790/3306 kcal/kJ, 91 g carbo-hidrați, 20 g proteine, 38 g grăsimi

Ingrediente (2 porții)

1 portocală bio
250 ml lapte
30 g amidon
1/4 linguriță cardamom măcinat
5 linguri zahăr
100 g făină
1 linguriță praf de copt
1 vf. de cuțit scorţişoară
ulei
1 rodie
150 g mascarpone
25 g fistic măcinat

Preparare

  1

Pentru cremă, se spală portocalele cu apă caldă, se usucă și se răzuiește coaja fin. Amidonul se amestecă cu 100 ml de lapte. Restul laptelui se încălzește cu cardamom, coaja de portocale și 4 linguri de zahăr într-o oală, se adaugă amestecul de lapte cu amidon, se dă în clocot amestecând continuu și se lasă să fiarbă aproximativ 2 minute, la foc mic, amestecând continuu. Crema se toarnă într-un castron și se acoperă cu folie, direct pe suprafață. Se lasă crema la răcit.

  2

Pentru clătite, se toarnă făina, 1 lingură zahăr, praful de copt și scorțișoara într-un castron, se adaugă încet 125 ml de apă și se frământă până se obține un aluat omogen. Se lasă să se odihnească acoperit, aproximativ 1 oră.

  3

Din aluat se prăjesc, într-o tigaie mare unsă cu ulei, în mai multe porții, aproximativ 10 clătite (cu diametrul de aproximativ 10 cm). Se lasă să se răcească. Rodia se taie orizontal, pe jumătate, și se scot sâmburii dintr-o jumătate bătând-o cu o lingură. Restul rodiei se va folosi cu altă ocazie.

  4

Crema se bate omogen cu un tel, se încorporează mascarpone și se toarnă într-un poș cu vârf în formă de stea mare. Crema se toarnă în câte o jumătate de clătită și se presară, după gust, cu sâmburi de rodie și fistic. Clătitele se pliază peste cremă. Curmalele se potrivesc foarte bine cu acestea.