Se încarcă lista de magazine

Se încarcă...
Oferte afișate pentru

Ultimul magazin selectat
kaufland.ro/retete
Alivancă moldovenească
© Burda România

Alivancă moldovenească

Cel mult 60 minute
Simplu
Scanând codul QR, rețeta va fi accesată din mobil sau tabletă. Dai clic, și toate ingredientele se adaugă automat în lista de cumpărături.

Ingrediente (8 porții)

400 g brânză dulce
5-6 linguri mălai
5-6 linguri griș
1 lingură făină
1 plic praf de copt
400 ml lapte
4 ouă
50 g unt
4 linguri zahăr
3 plicuri zahăr vanilinat
coajă rasă de la 1 lămâie
300 g smântână
sare
câte 1 lingură unt și făină pentru tavă

Util

  • Într-o variantă sărată, alivanca se poate prepara cu măghiran sau busuioc.


Preparare

    1

Amesteci într-un castron mălaiul cu grișul, făina cernută și praful de copt. Razi fin brânza. Separi albușurile de gălbenușuri.

    2

Opărești amestecul din castron cu laptele fierbinte, amestecând continuu. Când compoziția s-a mai răcit, încorporezi pe rând gălbenușurile, untul topit la temperatura camerei, brânza, coaja de lămâie, 3 linguri zahăr și zahărul vanilinat, 100 g smântână, iar la sfârșit, albușurile bătute spumă tare, amestecând ușor, de jos în sus.

    3

Torni compoziția într-o tavă de aprox. 20x30 cm, unsă cu unt și tapetată cu făină. Introduci tava în cuptorul preîncălzit, la foc iute pentru 10 minute, apoi pentru 30-35 de minute la foc mijlociu. Cu ajutorul unei scobitori, probezi dacă aluatul este copt: dacă iese curată din aluat, poți scoate alivanca din cuptor.

    4

Mixezi smântâna, zahărul și zahărul vanilinat rămase, până când se dizolvă complet. Porționezi alivanca după ce s-a mai răcorit și o servești decorată cu smântâna îndulcită.