Se încarcă lista de magazine

Se încarcă...
Oferte afișate pentru

Ultimul magazin selectat
kaufland.ro/retete

3 tipuri de clătite

Cel mult 60 minute
Simplu
Scanând codul QR, rețeta va fi accesată din mobil sau tabletă. Dai clic, și toate ingredientele se adaugă automat în lista de cumpărături.

Ingrediente (5 porții)

1 cană făină
1 cană (1/2 cană extra pentru clătite subțiri) lapte
1 linguriță praf de copt
1 linguriță zahăr
1 ou

Preparare

    1

Amestecă toate Ingredientele pentru aluat cu un tel până obții un aluat fin fără cocoloașe și dens.

    2

Pentru clătitele pufoase încinge tigaia de clătite și toarnă un polonic din compoziție în mijloc fără a mai unge tigaia cu grăsime. Se prăjește la temperatură mică pentru 1-2 minute pe fiecare parte. Servim cu miere sau sirop de arțar și fructe proaspete.

    3

Pentru vafe încălzește waffle-makerul și toarnă apoi aluat suficient cât să umplii forma. Lăsă la prăjit, iar la final mai adăugă puțin unt direct peste vafe și mai prăjește timp de 2 minute până devin aurii și crocante. Se servesc ideal cu înghețată și ciocolată.

    4

Pentru clătitele clasice va trebui să mai adaugi lapte în aluat până obții un aluat subțire care se scurge ușor de pe lingură. Încinge tigaia de clătite și unge-o cu puțin unt sau ulei, iar apoi întinde aluatul într-un strat subțire. Prăjește 2 minute pe ambele părți sau până devin aurii. Se servesc cu dulceață, cremă de ciocolată sau simple cu zahăr și lămâie.


Vezi cum se face