Se încarcă lista de magazine

Se încarcă...
Oferte afișate pentru

Ultimul magazin selectat

Tiramisu fără ouă – o reinterpretare culinară plină de savoare

Tiramisu, desertul italian adorat în întreaga lume pentru straturile sale de cremă fină, pișcoturi înmuiate în cafea și aroma inconfundabilă de cacao.

Totuși, pentru cei care evită ouăle sau doresc să experimenteze o variantă mai ușoară, tiramisu fără ouă este o alegere delicioasă și accesibilă.

Tiramisu fără ouă nu face compromisuri în privința gustului și texturii. Această reinterpretare este o invitație deschisă pentru ca toți iubitorii de deserturi să se bucure de această delicatesă italiană clasică, indiferent de preferințele alimentare, experimentând tot felul de rețete de cremă de tiramisu fără ouă. O adevărată plăcere pentru papilele gustative, aceaste versiuni de creme de tiramisu fără ouă vă vor cuceri cu siguranță!

Există diverse versiuni de creme pentru tiramisu fără ouă, iar opțiunile pot include diferite arome și ingrediente pentru a satisface diferite gusturile. Iată câteva variante interesante de creme pentru tiramisu fără ouă:

 • Crema tiramisu fără ouă, un deliciu moale și pufos, fără nicio urmă de ou. Se prepară foarte simplu, din ingrediente puține, de foarte bună calitate. Pentru a obține cea mai bună cremă de tiramisu fără ouă trebuie să existe un echilibrul corect al ingredientelor obținând astfel o textură fină, cremoasă și o aromă bogată. Iată o rețetă simplă și sfaturi pentru a obține crema tiramisu delicioasă fără ouă

Într-un bol mare, se mixează mascarponele care este rece până când devine cremos și fără cocoloașe. Se adaugă zahărul pudră și extractul de vanilie, vanilia sau zahărul vanilinat în mascarpone și se amestecă până când zahărul este complet dizolvat. 

Într-un alt bol, se bate frișca lichidă care este și ea de la frigider, până se întărește. 

Se adaugă treptat frișca bătută, în mascarpone. Se amestecă ușor, cu mișcări lente și circulare pentru a nu pierde aerul din frișcă, până la omogenizare.

 • Crema tiramisu fără ouă cu nucă de cocos - o delicatesă răcoritoare și exotică

Se mai poate prepara o variantă de cremă tiramisu fără ouă și anume  crema de mascarpone și nucă de cocos care aduce o notă exotică și răcoritoare clasicului desert italian. Diferența față de crema clasică de tiramisu fără ouă constă în adăugarea nucii de cocos la final, în amestecul de cremă de mascarpone cu frișcă bătută.

 • Crema tiramisu fără ouă cu lichior Amaretto sau vin Marsala - o delicioasă reinterpretare italiană cu arome rafinate

 Într-un bol mare, se mixează mascarponele care este rece până când devine cremos și fără cocoloașe.

Se adaugă zahărul pudră și extractul de vanilie, vanilia sau zahărul vanilinat în mascarpone și se amestecă până când zahărul este complet dizolvat. 

Apoi se adaugă 2 linguri de lichior Amaretto sau 2 linguri de vin Marsala și se amestecă bine pentru a încorpora aromele rafinate. Într-un alt bol, se bate frișca lichidă care este și ea de la frigider, până se întărește.

Se adaugă treptat, frișca bătută în mascarpone. Se amestecă ușor, cu mișcări lente și circulare pentru a nu pierde aerul din frișcă, până la omogenizare. Această variantă de crema de tiramisu fără ouă cu lichior Amaretto sau vin Marsala adaugă o notă sofisticată și aromată acestui desert clasic italian.

 • Crema tiramisu fără ouă cu portocale – o aromă fructată și rafinată

 La această rețetă de cremă tiramisu fără ouă, în crema de mascarpone cu zahăr și frișcă bătută, se adaugă coajă rasă de la 2 portocale și sucul unei portocale, astfel se obtine o nota fresh si rafinata a desertului tiramisu fără ouă.

 • Crema de tiramisu fără ouă, cu ciocolată

Se adaugă 100 g ciocolată neagră topită în crema de mascarpone pentru un gust intens de ciocolată. Se poate presăra și cacao sau ciocolată rasă între straturi.

 •  Crema de tiramisu fără ouă, cu fructe de pădure

Se încorporează fructe de pădure proaspete în crema de mascarpone pentru o notă fresh și dulce. Se pot alege fructe precum zmeură, afine sau căpșuni.

 • Crema de tiramisu fără ouă, cu nuci și miere

Se adaugă ½ de cană de nuci măcinate și 2 linguri de miere în crema de mascarpone pentru o textură crocantă și o dulceață subtilă.

 • Crema de tiramisu fără ouă, cu lichior de cafea

Se înlocuiește o parte din cafea cu lichior de cafea pentru a intensifica aroma de cafea în cremă. Astfel, vom obține un gust bogat și sofisticat.

 • Crema de tiramisu fără ouă, cu căpșuni

Se adaugă cubulețe de căpșuni proaspete în crema de mascarpone.

 • Crema de tiramisu fără ouă, cu Amaretto și migdale

Se înlocuiește partea din cafea cu lichior Amaretto și se adaugă migdale măcinate în cremă pentru o notă cu arome de migdale.

 • Crema de tiramisu fără ouă, cu caramel și sare

Se adaugă 3 linguri de caramel și un strop de sare în crema de mascarpone pentru o experiență dulce și sărată.

 • Crema de tiramisu fără ouă, cu coacăze roșii

Se adaugă coacăze roșii în cremă și un sos de coacăze între straturi pentru o notă acidulată și vibrantă.

Experimentează cu aceste variante și ajustează ingredientele după preferințele personale pentru a crea un tiramisu fără ouă cu o aromă și o textură personalizată.

Pentru a obține cel mai bun tiramisu fără ouă, iată câteva sfaturi care te vor ajuta să pregătești un desert delicios și autentic:

 • Atât mascarponele, cât și frișca lichidă trebuie să fie reci, de la frigider. Este recomandat să se țină atât bolul în care se prepară crema cât și telurile mixerului în frigider înainte de a începe prepararea.
 • Cafeaua în care se înmoaie pișcoturile trebuie să fie rece, altfel, pișcoturile se vor înmuia foarte mult.   
 • Se înmoaie pișcoturile între 1 și 3 secunde, dar, nu mai mult.
 • Înainte de a fi băgat la frigider, se presară tiramisu fără ouă cu un strat generos și uniform de cacao pentru a preveni uscarea cremei la suprafață.
 • Dacă stratul de cacao se umezește în frigider, înainte de servire, se mai presară încă un strat de cacao.
 • Pentru o variană cu mai puține calorii, se înlocuiește zahărul cu un îndulcitor natural.
 • În locul pișcoturilor se pot folosi diverse tipuri de biscuiți care se înmoie ușor sau se poate prepara un blat de pandișpan.
 • Mascarponele din tiramisu fără ouă se poate înlocui cu ricotta, brânza Philadephia sau cu o brânză de vaci.
 • Cafeaua din tiramisu fără ouă se poate înlocui cu lapte, Nesquik, o băutură pe bază de cicoare sau sau sirop din compot.

Cu aceste sfaturi, se poate realiza un tiramisu fără ouă delicios, cremos și perfect echilibrat în arome.