Se încarcă lista de magazine

Se încarcă...
Oferte afișate pentru

Ultimul magazin selectat

Delicioasa pască fără aluat

În perioada sărbătorilor pascale, pasca este una dintre cele mai iubite și așteptate deserturi. Cu toate acestea, pregătirea aluatului poate fi uneori o provocare pentru cei care nu au mult timp la dispoziție sau nu se simt confortabil în bucătărie. Cu toate acestea, există o soluție: pasca fără aluat.

Pasca fără aluat este o altă variantă a desertului tradițional românesc pască, care păstrează gustul delicios al desertului tradițional, dar care elimină etapa de preparare a aluatului. În loc de aluat, această rețetă folosește ingrediente simple precum brânza de vaci, ouă, smântână și diverse arome pentru a crea o compoziţie delicioasă cu o consistență cremoasă și o aromă bogată. Se adaugă zahăr pentru dulceață, coajă de lămâie pentru prospețime și esență de vanilie pentru o aromă rafinată. Aceasta este o opțiune minunată pentru cei care caută o alternativă mai ușoară și mai rapidă a desertului tradiţional  sau pentru cei care doresc să evite glutenul din aluat. Odată scoasă din cuptor, pasca fără aluat  uimeşte cu aspectul său auriu şi apetisant. Gustul delicios şi textura pufoasă cucereşte pe oricine gustă o bucăţică.

Pasca fără aluat este delicioasă, servită la temperatura camerei sau rece din frigider. Se poate servi simplă sau decorată cu fructe proaspete, sirop de fructe sau cremă de vanilie pentru un plus de savoare și prezentare.

Această pască fără aluat este perfectă pentru a fi savurată în orice moment al zilei, de la micul dejun la desertul de după cină. Este o alternativă minunată pentru cei care doresc să se bucure de gustul tradițional al desertului pască fără aluat, dar, fără a petrece mult timp în bucătărie.

Pentru a pregăti cea mai bună pască fără aluat, secretul stă în combinaţia perfectă de ingrediente şi în tehnica de preparare. Sunt câteva elemente cheie care fac diferenţa în reuşita acestei reţete:

 • Se folosesc ingrediente proaspete și de bună calitate pentru a se obține cel mai bun gust. Brânza de vaci, ouăle proaspete și smântâna grasă vor contribui la o textură cremoasă și la un gust deosebit.
 • Trebuie să se respecte proporțiile indicate în rețetă pentru fiecare ingredient. Acestea sunt esențiale pentru a se obține o compoziție bine echilibrată și pentru a evita ca pasca să devină prea uscată sau prea lichidă.
 • Aromele adăugate, precum vanilia, esenţa de vanilie și coaja de lămâie sau portocală, pot transforma pasca fără aluat într-o experiență cu adevărat delicioasă. Nu trebuie să se exagereze cu aromele. Ele trebuie să echilibreze gustul preparatului.
 • Se ajustează cantitatea de zahăr în funcție de preferințele fiecăruia. Se poate adăuga miere sau îndulcitori naturali pentru a se obține un gust mai subtil și mai echilibrat.
 • Pentru a se obține o pască fără aluat cu o textură fină și pufoasă este important să se amestece bine ingredientele umede și să se combine uniform. De asemenea, se poate adăuga griș pentru a ajuta la absorbția excesului de umiditate și pentru a se obține o textură mai consistentă.
 • Nu se lasă pasca la cuptor, mai mult decât scrie în rețetă deoarece se poate usca. Se lasă în cuptor până când trece testul scobitorii.Când scobitoarea iese curată poate fi scoasă pasca fără aluat din cuptor.
 • După ce se scoate pasca fără aluat din cuptor, se lasă să se odihnească în formă pentru 20-30 de minute înainte de a o tăia și a o servi. Acest lucru ajută la stabilizarea texturii și permite aromelor să se fixeze.
 • Se pot adăuga ingrediente suplimentare pentru a aduce o notă personală desertului pască fără aluat, cum ar fi stafide, nuci măcinate, ciocolată sau fructe uscate.

Cu aceste trucuri și puțină creativitate, se poate pregăti cea mai bună pasca fără aluat care va fi cu siguranță apreciată de cei dragi.

Pasca fără aluat poate fi preparată într-o multitudine de feluri, adaptându-se gusturilor și preferințelor individuale. Iată câteva idei pentru a diversifica rețeta de pască fără aluat:

 • Pasca cu brânză de vaci fără aluat: rețeta presupune combinarea brânzei de vaci cu ouă, zahăr și arome. Se bagă la cuptor si se obține o pască cu brânză de vaci fără aluat delicioasă. Aceasta este rețeta tradițională simplă pentru pasca fără aluat.
 • Pasca cu brânză fără aluat: și în acest caz se combină brânza de vaci cu zahărul, zahărul vanilinat, coajă de lămâie sau portocală, esență de rom, zeamă de lămâie, făina, griș, ouă, un praf de sare, stafide și în loc de smântână se foloseşte mascarpone. Se obține astfel o pască fără aluat cu o textură mai cremoasă și un gust mai fin. Grișul folosit în această rețetă trebuie sa fie un griș foarte fin; grișul foarte fin poate fi cumpărat sau se poate face foarte fin dacă este dat prin râșniță.  
 • Pasca cu brânză și smântână fără aluat: este o pască fină și aerată ca un pandișpan. În acest caz, se separă 8 albușuri de gălbenușuri. În albușuri se adaugă 2 linguri de zeamă de lămâie și se mixează până își măresc volumul. Se adaugă și 2,3 pliculețe de zahăr vanilinat și se mixează până se încorporează. Peste gălbenușuri se adaugă 150 g de zahăr și se mixează până se deschid la culoare.  Se topesc 200 g de unt și se adaugă peste gălbenușuri. Se mixează până se încorporează și el. Apoi se pun 370 g de smântână grasă cu 20% grăsime și 400 g de brânză de vaci și se mixează din nou.  Se cerne făina peste compoziția de gălbenușuri și se încorporează cu un tel. Se adaugă coaja de lămâie sau portocală, esența de rom și 150 g de stafide tăiate mărunt (se taie astfel pentru a nu se duce la fund). Se adaugă și spuma de albușuri, puțin câte puțin. Se amestecă ușor, cu mișcări largi, de sus în jos, astfel încât să nu iasă aerul din albușuri. Se bagă la cuptor, în cuptorul preîncălzit, la 160°C, timp de 70 de minute sau până când trece testul scobitorii. Această pască cu brânză și smântână fără aluat merge perfect cu fructe proaspete cum ar fi zmeură, căpşuni, afine, coacăze.
 • Pasca cu smântână fără aluat: Se adaugă smântână în compoziția de brânză, obținându-se astfel o textură mai fină și cremoasă pentru pasca fără aluat. Într-un bol, se amestecă 500 g brânza de vaci cu 200 g de smântâna, 4 ouă, 100 g de zahăr, coajă de portocală sau lămâie, 1 linguriță extract de vanilie. Se omogenizează foarte bine toate ingredientele. Se pregătește o tavă cu inel,  unsă cu unt și se toarnă compoziția în tavă. Se dă tava la cuptor, în cuptorul preîncălzit, la 180 °C, pentru 40-45 de minute sau până când pasca fără aluat trece testul scobitorii. După ce s-a copt, se scoate pasca din cuptor, se lasă să se răcească înainte de a o tăia și servi.
 • Pasca cu fructe de pădure fără aluat: Se adaugă fructe de pădure proaspete sau congelate, precum zmeură sau căpșuni în compoziția de brânză pentru a se obține o pască cu aromă proaspătă și o culoare rozalie, deosebită. De asemenea, se poate adăuga puțin sirop de fructe sau se adaugă fructe întregi pe deasupra pentru o prezentare spectaculoasă.
 • Pasca cu ciocolată fără aluat: Se adaugă bucăți de ciocolată neagră sau ciocolată cu lapte în compoziția de brânză pentru a se crea o pască fără aluat bogată în aromă de ciocolată. Se pot presăra fulgi de ciocolată sau ciocolată rasă deasupra desertului pască fără aluat.
 • Pasca cu nuci și miere fără aluat: Se amestecă nuci, alune sau migdale tocate cu miere și se adaugă în compoziția de brânză pentru a se obține o pască fără aluat cu o aromă bogată și o textură crocantă. De asemenea, se pot presăra și deasupra desertului pască fără aluat, jumătăți de nuci, alune sau migdale pentru un plus de textură și aspect.
 • Pasca cu caramel fără aluat: Se adaugă caramel topit în compoziția de brânză penru a se obține o pască fără aluat cu o aromă dulce și o consistență bogată. Se poate turna caramel topit sau sos de caramel peste pasca fără aluat, intensificând astfel gustul de caramel.

Acestea sunt doar câteva idei pentru inspirație în bucătărie și pentru un plus de originalitate. Se pot experimenta diferite arome, texturi și ingrediente pentru a crea propriile variante unice de pască fără aluat.

O porție medie de pască fără aluat de aproximativ 100 g poate conține în jur de:

 • 98 de calorii pentru brânza de vaci;
 • 68 de calorii pentru ouă;
 • 193 de calorii pentru smântână;
 • 387 de calorii pentru zahăr;
 • Aproximativ 299 de calorii pentru stafide (în funcție de cantitatea adăugată , dacă sunt adăugate).

Totalul caloriilor din aceste ingrediente este de 1045 calorii pentru întreaga rețetă, ceea ce ar corespunde aproximativ cu 104 calorii pentu 100 g de pască fără aluat.

Aceste estimări sunt aproximative și pot varia în funcție de ingredientele și proporțiile folosite.

Pasca fără aluat poate fi coaptă la o temperatură medie de 180°C. Aceasta este temperatura standard recomandată pentru coacerea desertului pască fără aluat, temperatură care va permite desertului să se coacă uniform și să se obțină o culoare frumoasă, aurie în timpul procesului de coacere. Este important să se preîncălzească cuptorul la această temperatură, înainte de a introduce pasca fără aluat în cuptor,  asigurându-se astfel o coacere corespunzătoare. Dacă pasca stă la cuptor mai mult decât timpul precizat în rețetă, există riscul de a se usca excesiv.