
Ceai și cafea în oferta Kaufland

În magazinele noastre vei găsi un sortiment variat de cafea și ceai. Pentru a nu rata nicio ofertă la cafea sau ceai, răsfoiește catalogul nostru săptămânal. Iar pentru toate produsele din această categorie, te invităm să descoperi sortimentul direct în magazin.
Dacă ești pasionat de cafea, vei putea alege dintr-o gamă largă de produse de la cei mai cunoscuți producători de cafea. Iată tipurile de cafea pe care le poți găsi în Kaufland:
- Cafea capsule
- Cafea solubilă sau instant
- Cafea boabe
- Cafea măcinată
- Cafea boabe sau măcinată pentru espressor de cafea
- Înlocuitor de cafea din cereale sau cicoare
Pe de altă parte, dacă preferi ceaiurile aromate, cu siguranță vei găsi ceaiul tău preferat în oferta Kaufland la un preț avantajos. Iată tipurile de ceai din oferta noastră:
- Ceai la pliculețe din fructe, ierburi și plante: de măceșe, fructe de pădure, coacăze negre, fructe exotice, cireșe negre, afine, portocale, flori de soc, ghimbir, lămâie, negru, alb, verde, mentă, căpșune, afine, lavandă, mușețel, sunătoare, soc.
- Ceai ambalat pentru infuzor din ierburi și fructe: armurariu, lavandă, fenicul, afine, păpădie, măceșe, cozi de cireșe, tei, cătină, anghinare, ghimbir, echinaceea, mușețel, fructe de pădure, zmeură, trei-frați-pătați, coada șoricelului, mentă, gălbenele, mătase de porumb, flori de soc, sunătoare, rostopască, salvie, coada-calului, coacăze.
- Ceai pentru sănătate sau pentru slăbit: digestiv, hepatic, gastric, pentru sănătatea rinichilor, inimii sau a ficatului.
- Ceai instant: de piersici, fructe de pădure, lămâie, zmeură sau multivitamine.
Cum depozitezi cafeaua și ceaiul: doar în locuri fără lumină!

Depozitarea cafelei sau a ceaiului – acest lucru nu poate fi atât de complicat! Desigur că este adevărat acest lucru, dar și aici trebuie observate câteva detalii. Astfel te asiguri că băuturile calde vor avea aromă când sunt preparate.
Cafeaua: locuri întunecate și uscate
Cafeaua este categoric o băutură populară în România. Mulți oameni investesc pentru a se bucura de o cafea bună și achiziționează espressor de cafea tot mai performant, capsule de cafea cu diferite arome sau cafea premium adusă din Brazilia. Cu toate acestea, un punct nu trebuie uitat: cum depozitezi corect cafeaua. Cafeaua măcinată și cafeaua boabe își pierd din aromă cu trecerea timpului. De aceea, varianta măcinată trebuie consumată în două săptămâni după ce a fost deschis ambalajul, iar cea boabe își păstrează aroma pentru aproximativ două luni.
Păstrarea cafelei trebuie făcută în spații cât mai ferite de influența mediului exterior: lumină, umiditate, căldură excesivă. Întunecat, uscat și răcoros – acestea sunt cele trei cerințe de bază pe care trebuie să le îndeplinească locul unde depozitezi cafeaua. În frigider sunt îndeplinite două condiții, dar nu este uscat și, prin urmare nu este un loc potrivit. Cel mai probabil vei găsi un loc ideal în cămară sau debara.
Materialul din care este recipientul în care păstrezi cafeaua este de asemenea foarte important. Acesta nu trebuie să aibă miros propriu și, de aceea, ideale sunt borcanele din ceramică cu capac etanș.

Recipiente speciale pentru ceai
Perioada de valabilitate a ceaiului depinde de tipul acestuia. Ceaiurile verzi și negre pot fi păstrate până la trei ani, în timp ce ceaiurile cu aromă de fructe exotice se păstrează de obicei 1-2 ani.
Folosește cutii de metal sau borcane de sticlă, ceramică sau lemn de cireș. E indicat ca ceaiul să aibă contact cât mai puțin cu oxigenul pentru a nu-și continua procesul de oxidare, astfel că închiderea recipientului trebuie să fie etanșă.
Ca și în cazul cafelei, depozitează ceaiul în spații ferite de lumină și răcoroase, pentru a te asigura că ai un produs de calitate timp îndelungat. Recipientul în care ții ceaiul e indicat să fie de culoare închisă, să nu permită trecerea luminii. Nu lăsa ceaiul în locuri cu umiditate. Odată ce frunzele de ceai absorb apa, aceste își vor pierde aroma.
Ceaiul trebuie ferit de mirosuri puternice. Nu depozita ceaiul alături de alte condimente, mirodenii, pentru că frunzele de ceai vor absorbi mirosurile.
Curiozități despre cafea

- Cafeaua este a doua cea mai tranzacționată marfă, după petrol.
- Cel mai mare producător de cafea din lume este Brazilia.
- Cafeaua este cea mai populară băutură din lume, dacă nu luăm în calcul apa.
- Există două tipuri principale de cafea: Arabica și Robusta.
- Primul magazin de cafea a fost deschis în Damasc în anul 1530.
- Cafeaua este bogată în antioxidanți, vitaminele B1, B2, B5, dar și minerale precum magneziu și potasiu.
Curiozități despre ceai

- Planta de ceai provine din Asia, unde este în prezent cultivată pe scară largă. Regiuni întregi din China, Nepal, Sri Lanka sau nordul Indiei sunt recunoscute pentru producția de ceai. Astfel, multe tipuri de ceai poartă numele regiunii în care este cultivat: Assam, Darjeeling sau Ceylon.
- Planta de ceai se dezvoltă cel mai bine în regiunile mai înalte.
- Există diferite tipuri de ceai care sunt făcute din planta de ceai. Ceaiul verde se face prin uscarea frunzelor plantei de ceai. Pentru a produce ceai negru, frunzele sunt supuse unui proces de oxidare și apoi de uscare. Ceaiul alb este un tip de ceai care folosește lăstari deosebit de tineri ai plantei de ceai. Acestea nu sunt oxidate, ci doar uscate. Un alt tip de ceai este Oolong, pentru obținerea căruia are loc doar oxidarea parțială. Tratamentul diferit al frunzelor creează arome foarte diferite.
- Prepararea ceaiului, de obicei o infuzie cu apă clocotită, influențează și gustul ceaiului. În multe țări, ceaiul negru este adesea băut cu lapte și zahăr.
Rețete de ceai
Un ceai bun se caracterizează prin culoarea sa clară și gustul deosebit de aromat. Poate fi pregătit cald sau rece, în funcție de sezon sau de gust. Iată mai jos câteva rețete de preparare a ceaiului.
Biscuiți pentru ceai sau cafea
O ceașcă de ceai sau de cafea nu trebuie să fie servită singură. Poți pune alături pe farfurioară câțiva biscuiți aromați sau o prăjitură cu cacao.
Deserturi cu cafea
Cafeaua poate fi pregătită în mod clasic, dar folosește și la prepararea de prăjituri. Din cafea se pot face creme pentru torturi, brioșe sau alte deserturi aromate.
Astfel, dacă ești fanul nesurilor, poți folosi cafeaua solubilă pentru a pregăti o Cremă cu cafea, Tort cu cremă Chantilly și glazură de cafea sau Tortuleț cappuccino.
Dacă ai prin casă cafea boabe, poți pregăti Crème brûlée cu cafea, Panna cotta de cafea cu crumble de mere și scorțișoară sau Cremă la pahar.
În schimb, cafeaua clasică măcinată poți să o folosești în mai multe rețete:
Fierbătoare și cafetiere SWITCH ON
În sortimentul nostru marcă proprie SWITCH ON, poți găsi aliatul perfect pentru pregătirea unei cafele bune sau a unui ceai aromat. În funcție de tipul de cafetieră ales, poți pregăti de la 8 până la 12 cești de cafea. Pe de altă parte, fierbătoarele au o capacitate de 1,7 litri și sunt foarte ușor de depozitat în bagajul de vacanță.