Se încarcă lista de magazine

Se încarcă...
Oferte afișate pentru

Ultimul magazin selectat

Croissant cu cremă de ciocolată și alune de pădure: croissantul cu ceva special

Croissantul cu cremă de ciocolată și alune de pădure este o variantă delicioasă a croissantului clasic, umplut cu masă cremoasă de ciocolată și alune de pădure. Această rețetă este îndrăgită în special ca mic dejun dulce sau ca desert. În acest articol, vei afla tot ce trebuie să știi despre croissantele cu ciocolată, originea lor, cel mai bun sezon pentru a le savura, cum să le folosești în bucătărie și cum să le păstrezi cel mai bine. 

Informații utile

Croissantele cu cremă de ciocolată și alune de pădure au următoarele caracteristici speciale

Croissant cu cremă de ciocolată și alune de pădure în detaliu

Croissantele cu cremă de ciocolată și alune de pădure sunt realizate dintr-un aluat de croissant clasic, care este umplut înainte de coacere cu cremă de ciocolată și alune de pădure bogată. Prin coacere, umplutura se încălzește și devine cremoasă, în timp ce exteriorul croissantului rămâne crocant și sfărâmicios. Combinația dintre textura untoasă a croissantului și umplutura dulce, cu gust de alune de pădure face din acest preparat o gustare populară pentru orice moment al zilei.


Proveniență

De unde provin croissantele cu cremă de ciocolată și alune de pădure?

Croissantul cu cremă de ciocolată și alune de pădure își are originea în Franța, unde reprezintă un simbol al patiseriei franțuzești. Crearea croissantelor cu umpluturi dulci a fost o modalitate bună de a face popularul produs de patiserie și mai versatil și de a adăuga mai multe gusturi la aroma sa naturală. Ca urmare, croissantele cu cremă de ciocolată și alune de pădure sunt acum răspândite în întreaga lume.  


Utilizare și depozitare

La ce pot fi folosite croissantele cu cremă de ciocolată și alune de pădure și cum se depozitează acestea?

Croissantele cu ciocolată sunt deosebit de versatile, putând fi utilizate în diverse moduri. Sunt ideale ca mic dejun dulce, ca desert sau ca gustare între mese. Pentru a păstra croissantele cu ciocolată proaspete, acestea trebuie depozitate într-un recipient ermetic, în frigider. De asemenea, acestea pot fi congelate și încălzite în cuptor la nevoie, pentru a păstra textura crocantă.


Rețete

Rețete delicioase de încercat


Ingrediente

Ce conțin croissantele cu cremă de ciocolată și alune de pădure

Principalele ingrediente ale croissantelor cu cremă de ciocolată și alune de pădure sunt făina, untul, drojdia, zahărul, sarea, ciocolata și crema de alune de pădure. Aluatul este laminat cu unt, prin plierea și întinderea sa de mai multe ori, creând  textura sfărâmicioasă  și straturile caracteristice. Înainte de coacere, aluatul este umplut cu cremă de ciocolată și alune de pădure. Croissantele cu cremă de ciocolată și alune de pădure sunt bogate în carbohidrați și grăsimi. 

Valori nutritive la 100 de grame
 

Valoare energetică: 1843 kJ/442 kcal

Grăsimi: 26 g

din care acizi grași saturați: 13 g

Glucide: 43,4 g

din care zahăr: 14,1 g

Fibre alimentare: 2,4 g

Proteine: 8 g

Sodiu: 0,9 g