
Pește de peste mări și țări

Peste tot în lume, peștele și fructele de mare sunt unele dintre cele mai iubite alimente pentru numeroasele beneficii pe care le aduc sănătății: acizi grași polinesaturați, omega-3, vitaminele A, D, B și o serie de minerale esențiale (fier, zinc, iod și seleniu). Specialiștii recomandă adulților să consume până la 300 de grame de pește și fructe de mare pe săptămână, datorită nutrienților pe care acestea le conțin.
Sortiment bogat de pește și fructe de mare*
Pentru că vrem să îți oferim pește de cea mai bună calitate, în magazinele noastre cu raioane dedicate găsești pește provenit din pescuit sustenabil, precum și din acvacultură responsabilă.
În majoritatea magazinelor noastre găsești atât vitrine cu autoservire, de unde poți opta pentru specialități de pește congelat, dar și vitrine cu pește proaspăt de unde poți alege dintr-o varietate largă de pești: păstrăv, doradă, somon, somn, caras, crap, șalău, pangasius, biban și numai.
În magazinele noastre în care nu avem încă raion de pește proaspăt, îți oferim o gamă largă de produse congelate sau refrigerate de pește, ce sunt înscripționate cu sigiliul MSC. În calitate de organizație non-profit independentă, MSC susține la nivel mondial practicile de pescuit durabile.
În plus, sortimentul nostru de conserve de pește îți transformă orice preparat într-un adevărat deliciu. Conservele de ton, macrou, hering, sardine sau anșoa îți vor satisface papilele gustative, dacă le adaugi în rețelele tale de salată sau paste.
Și să nu uitam de fructele de mare. Creveți, caracatiță, midii, stridii, calamar - poate nu suntem obișnuiți să mâncăm în fiecare zi fructe de mare, dar merită să ne răsfățăm din când în când cu niște fructe de mare în sos tomat, paste cu creveți, frigărui de caracatiță sau cu niște stridii cu un sos special.
*Sortimentul nostru este influențat de sezonalitate. Sortimentul de pește și fructe de mare diferă în funcție de magazin.
Cum poți găti peștele?

La cuptor, prăjit, pe grătar sau în ciorbă. Oricum preferi să gătești peștele, câteva sfaturi și trucuri sunt întotdeauna binevenite pentru ca preparatele să fie și mai bune.
- Peștele prăjit: dacă vrei să îi dai peștelui o crustă aurie, trece-l puțin prin făină înainte să îl pui în tigaie. Pentru frăgezime, ține pentru câteva minute peștele într-un vas cu lapte.
- Peștele la grătar: prepararea peștelui pe grătar este indicat a se face pe un grill special de pește. Dacă nu există această posibilitate și sunt mai multe preparate de pus pe grătar, atunci peștele se va frige ultimul. Cel mai bine este să alegi pești de dimensiuni similare, ca să se pregătească în mod uniform.
- Ciorbă de pește: peștele are nevoie de un timp mai scăzut de fierbere și, de aceea, este indicat să fierbem înainte celelalte ingrediente. Peștele se gătește la foc domol și trebuie tăiat în bucăți mai mici dacă este un pește mare. De asemenea, este recomandat să fie lăsat în zeamă pentru a-și păstra culoarea.
- Pește la cuptor - este indicat să pui în tavă și legume, pentru că altfel peștele va ieși uscat. Dacă alegi să îl pui întreg la cuptor, poți verifica dacă peștele este gata apăsând ușor cu degetele în locul unde capul se prinde de trunchi. Atunci când carnea începe să se desprindă de oase, înseamnă că e gata să îl scoți din cuptor.
Pentru puțină inspirație în bucătărie, descoperă rețetele noastre cu diferite tipuri de pește, iar dacă iubești somonul, avem o categorie specială de rețete cu somon.
Top 6 rețete cu pește pe care trebuie neapărat să le încerci
Fie pentru perioadele cu dezlegare la pește din posturile principale, fie pentru că vrei să incluzi peștele în meniul săptămânal, noi te ajutăm cu câteva idei de rețete pe care trebuie neapărat să le încerci.
- Borșul de pește - un preparat atât de faimos nu necesită nicio prezentare. Ai nevoie de crap, orez, ceapă, morcovi, țelină, roșii, mărar, condimente și, bineînțeles, borș. Dacă încă nu ai încercat să pregătești un borș cu pește, descoperă rețeta pas cu pas.
- Saramură de doradă - nu există vizită la un restaurant pescăresc fără să comanzi o saramură de pește, în special de crap? Pentru acasă, noi îți propunem o saramură de doradă cu multe roșii și ardei.
- Chifteluțe de pește alb - nu sunt de pui sau porc? Nu, de data aceasta încearcă ceva nou: chifteluțe de pește. Este o rețetă pe cât de simplă, pe atât de gustoasă. Vezi cum se face.
- Păstrăv la cuptor - câteva legume, 1-2 păstrăvi, puțin vin alb și condimente. Atât de puține elemente pentru un preparat atât de gustos. Pune-le într-o tavă și bagă-le în cuptor pentru 1 oră.
- Somon pe grătar - încinge bine grătarul și pune fileurile de somon câteva minute pe grătar. Pentru ca totul să fie și mai bun, așază alături câteva buchețele de broccoli și feliuțe de roșii cherry. Nu-i așa că sună bine un somon pe grătar?
- Salată cu creveți - fresh, colorată și cu aer mediteraneean. Salata cu creveți este opțiunea ideală pentru cei care iubesc fructele de mare și vor un prânz ușor și foarte sănătos. Citește rețeta pas cu pas.
Dacă deja ai încercat cele șase rețete din topul nostru, nicio problemă. Mai avem o mulțime de alte rețete cu pește și fructe de mare pe care te încurajăm să le descoperi.