
Carne la Kaufland
Cum putem să descriem în două cuvinte sortimentul de carne de la Kaufland? Simplu: proaspăt și variat. De ce? Pentru că avem grijă să colaborăm cu câți mai mulți furnizori locali, astfel încât lanțul de distribuție să fie cât mai mic. În plus, avem la vitrinele noastre o mulțime de tipuri de carne, de la pasăre, vită sau porc, până la miel sau vânat (în funcție de sezon).
În fiecare săptămână avem oferte la principalele tipuri de carne, ideale pentru rețetele tale favorite: ceafă de porc, pulpă de porc, ciocănele de pui, pulpe de pui, piept de pui sau specialități din carne de vită. Așa că fii cu ochii pe ofertele la carne din Kaufland și bucură-te de prospețimea întregului sortiment.
Carne de porc

O vorbă din popor spune că leguma preferată a românilor este carnea de porc. Și asta pentru că multe dintre preparatele tradiționale românești au la bază carnea de porc.
Ceafă de porc, pulpă de porc, cotlet, spată de porc, piept de porc, scăricică, carne tocată etc. - indiferent de tipul de carne pe care îl preferi sau de care ai nevoie, la vitrinele noastre găsești întotdeauna carne de porc proaspătă.
Și pentru că prospețimea este un factor foarte important pentru noi, am inițiat primul program național pentru carne de porc românească: 100% Crescut în România.
Scopul acestui program este de a stimula producția internă de carne de porc. Noi preluăm în rețeaua națională de magazine carnea proaspătă de porc provenită direct de la fermierii români. Și pentru a le identifica mai ușor, produsele din carne de porc 100% românească se găsesc într-un spațiu de vânzare dedicat, Raftul Românesc. Acesta a fost amenajat special pentru a te încuraja să alegi produsele de proveniență locală.
Cum pregătești și prepari carnea de porc
Pentru a pregăti o friptură delicioasă ai nevoie de o carne de porc de cea mai bună calitate, pe care o găsești oricând la Kaufland, dar și de câteva secrete care te vor ajuta în a obține cele mai gustoase și fragede fripturi.
Primul pas ar fi frăgezirea cărnii de porc. Cea mai cunoscută metodă este cea mecanică, ce presupune baterea cărnii cu un ciocan special. Acesta va sparge fibrele musculare, iar astfel carnea de porc își va mai pierde din duritate. Singurul tip de carne pe care nu este indicat să îl bați este mușchiul de porc.
Apoi, un alt aspect important, pe care trebuie să îl ai în vedere pentru o friptură de porc delicioasă, este marinarea cărnii înainte de preparare. Există o mulțime de variante de marinade, pe care le poți prepara după propriul gust. Însă, trei ingrediente sunt de bază pentru a avea rezultatul dorit:
- Uleiul - pentru hidratarea cărnii
- Acidul - pentru frăgezirea cărnii. Poți folosi oțet (îndulcit cu puțină miere și apă), zeamă de lămâie sau vin.
- Condimente și ierburi aromate - pentru un gust deosebit. Pe lângă sare și piper, carnea de porc se „înțelege” bine cu rozmarinul, cimbrul, oregano, salvia sau usturoiul.
Urmează pasul cel mai important: prepararea cărnii de porc. Modalitățile cele mai cunoscute de gătire a cărnii de porc sunt:
- Pe grătar - este greu să reziști unei bucăți de ceafă pe grătar, nu?
- La cuptor - fie că este vorba de pulpă, ceafă, cotlet sau chiar mușchiuleț, o friptură de porc la cuptor este întotdeauna o alegere delicioasă, indiferent că este vorba despre prânz sau cină.
- La rotisor - sursă de foc constantă și timp îndelungat de gătire, acestea sunt secretele unei fripturi suculente. Iar rotisorul este modalitatea ideală pentru a obține la final un preparat fraged.
- Fiartă (înăbușită) - poate nu se bucură de același succes precum celelalte modalități de gătire, însă carnea de porc este foarte gustoasă și fiartă sau înăbușită, lent, la foc mic.
Acum că știi care sunt etapele cele mai importante pentru a obține o friptură fragedă și suculentă de porc, este timpul să pui în practică tot ce ai învățat. În rubrica noastră de rețete găsești o mulțime de idei de fripturi cu diferite sosuri și moduri de preparare. Și, bineînțeles, multe alte mâncăruri în care carnea de porc este nelipsită. Toate sunt aici: kaufland.ro/retete-porc.
Carne de vită

Carnea de vită este cunoscută ca fiind o sursă de proteine de bună calitate și nutrienți. De aceea, găsești în sortimentul nostru cele mai bune bucăți de carne de vită pentru preparate reușite: mușchiuleț, antricot, spată, pulpă sau vrăbioară. Alegerea bucății de carne de vită este foarte importantă pentru că aceasta va determina atât gustul, cât și frăgezimea preparatului tău.
Cum să pregătești carnea de vită pe grătar
În mod normal, carnea de vită trebuie scoasă din frigider cu aproximativ 30 de minute înainte de a începe prepararea ei pe grătar. Astfel, aceasta va ajunge la temperatura camerei și se va găti mai rapid și în interior.
Carnea de vită își pierde din umiditate dacă o prepari un timp prea îndelungat la foc mare. De aceea, este indicat să palpezi constant carnea pentru a verifica gradul de preparare. Astfel, vei ști care este momentul potrivit să iei carnea de pe grătar. De asemenea, friptura va fi reușită dacă nu o întorci de foarte multe ori pe grătar.
O bucată bună de carne de vită nu trebuie să fie condimentată în exces. Puțină sare de mare și piper proaspăt măcinat, adăugate după prepararea la grătar, pot fi suficiente pentru o friptură extrem de gustoasă.
Cele mai folosite bucăți de carne de vită pe grătar sunt:
- Pulpa - această bucată de carne este fragedă și suculentă, datorită structurii mai lejere a fibrelor.
- Coastele - provin din partea de sus a spatelui. Pentru ca această bucată de carne să rămână suculentă şi la grătar, este indicat să fie gătită cu tot cu os.
- Mușchi - această carne este extrem de fragedă și cu fibre fine. Gătit așa cum trebuie, muşchiul de la pulpă se topeşte pur şi simplu în gură.
- Roast beef - se numără printre cele mai valoroase bucăţi de carne. Are un miez de carne macră, însă şi straturi mai mici sau mai mari de grăsime între muşchii ce îl înconjoară.
Carne de pui

Pentru cei care preferă carnea mai puțin grasă, puiul este una dintre cele mai la îndemână opțiuni. Fie că este vorba de pulpe, piept, aripi sau chiar de puiul întreg, sortimentul nostru de carne de pui cuprinde tot ce ai nevoie pentru preparatele tale favorite. În plus, săptămânal ai oferte la principalele produse din carne de pui.
Și apropo de mâncăruri cu carne de pui, ce zici de câteva recomandări de rețete? Carnea de pui se poate găti într-o mulțime de moduri, de la grătar și cuptor, până la aburi sau fiartă, fie ca friptură cu diferite garnituri, fie în mâncăruri tradiționale. În rubrica noastră de rețete găsești atât rețete clasice, cât și adunate din alte țări. Preferatele noastre sunt:
- Șnițele de pui
- Curry de pui cu orez
- Ostropel de pui
- Aripioare de pui cu cartofi dulci
- Mâncare de pui cu ardei
- Piept de pui cu inele de ceapă
Pe acestea și multe alte rețete, inclusiv cu carne de curcan sau gâscă, le găsești în categoria noastră specială: kaufland.ro/retete-pasare.
Pieptul de pui poate fi vedeta
Mulți oameni fug de pieptul de pui pentru că este un tip de carne care se usucă destul de repede atunci când este gătit. Însă, cu câteva trucuri, poți pregăti un piept de pui pe grătar fraged și gustos.
Începe prin a bate ușor pieptul de pui, însă fără a distruge fibrele. Apoi, marinează-l cu condimentele preferate și puțin ulei de măsline și lasă-l la temperatura camerei pentru câteva minute. Acum pieptul de pui este gata să fie gătit.
Cârnați, mezeluri, carne tocată
Vitrinele noastre cu servire asistată sau cele cu autoservire îți oferă și o gamă de largă de specialități din carne, de la carne tocată și mezeluri, precum salam, parizer, pastramă, până la diferite tipuri de cârnați.
Astfel, fie că îți este poftă de niște chifteluțe din carne tocată de porc sau pui, fie de niște cârnați pe grătar, în sortimentul Kaufland găsești tot ce ai nevoie pentru a-ți îndeplini toate dorințele culinare.
De vită, de porc sau de pui, carnea tocată este folosită într-o mulțime de rețete, atât în cele tradiționale, cât și în cele preluate din alte bucătării. Mai jos ai cele mai cunoscute preparate care au la bază carnea tocată:
- Tradiționale: chifteluțe marinate, ardei umpluți, sarmale în viță de vie, pârjoale marinate de pui;
- Internaționale: paste bolognese cu sos ragù, hamburger marinat, chifteluțe suedeze, papuotskaia, musaca de cartofi.