Se încarcă lista de magazine

Se încarcă...
Nu e magazinul corect? Alege altul!
Modifică
Oferte afișate pentru

Ultimul magazin selectat

Wiki-brânză

Există peste 5.000 de tipuri de brânză

Prepararea brânzei este cea mai veche metodă de conservare a laptelui. În prezent există aproximativ 5.000 de soiuri. De exemplu, cremă de brânză, brânză moale cu mucegai, brânză în scoarță de copac sau telemea.

Camembert

Camembert

Foarte popularul Camembert este o brânză moale, originară din Franța, cu mucegai alb în exterior. Interiorul este de la gălbui până la auriu, în funcție de gradul de maturare.

Gouda

Gouda

Un exemplu de sortiment din „aluat” presat dur este delicioasa Gouda. O brânză feliată care se maturează timp de 4-8 săptămâni în încăperi răcoroase.

Emmentaler

Emmentaler

Brânza Emmentaler poate fi recunoscută ușor după găurile mari. Este originară din Elveția, iar maturarea ei durează între 4 și 12 luni.

Gorgonzola

Gorgonzola

Una dintre cele mai cunoscute brânzeturi cu mucegai în interior este Gorgonzola. Este o brânză din lapte de vacă, sare și cheag combinată cu o cultură de ciuperci nobile.


Laptele este plin de vitamine și minerale. Poate fi consumat simplu cu cereale sau în cafea sau folosit în prepararea unui iaurt cremos sau a unei înghețate delicioase. Laptele este o plăcere în toate privințele și poate fi consumat și în momentele de relaxare. De exemplu, seara înainte de culcare când citești câteva pagini din cartea preferată.

Tipuri de lapte

Totul se învârte în jurul laptelui

Lapte proaspăt, lapte de fân, lapte omogenizat, pasteurizat, fără lactoză - tipurile de lapte sunt nenumărate. Află mai multe detalii despre cele mai populare.

În plus, cei care caută un înlocuitor pentru laptele tradițional au la dispoziție o mulțime de variante la fel de bune și delicioase: lapte de migdale, cocos, ovăz sau soia.

Lapte proaspăt

Procesul de producție este deosebit de blând, astfel încât acesta are un gust proaspăt și natural și încă conține aproape toate substanțele nutritive. Răcit, se poate păstra 5-10 zile.

Lapte ESL

Are gust de lapte proaspăt, dar se poate păstra pentru o perioadă de până la trei săptămâni. Abrevierea înseamnă „Perioadă de valabilitate extinsă” – „proaspăt mai mult timp”. Pe durata producției, laptele ESL se încălzește. Este astfel încadrat între lapte proaspăt și lapte H.

Lapte H sau UHT

„H" înseamnă durabil. În fabrici, acest tip de lapte este pasteurizat la o temperatură foarte mare. Acest tratament îl face mai digerabil și poate ține 3-6 luni dacă este nedeschis și păstrat la rece.

Lapte bio

Cutia la laptele bio trebuie să conțină sigla verde ecologică recunoscută la nivel european. Laptele bio este disponibil ca lapte H sau proaspăt, cu diferite niveluri de grăsime.

Lapte de fân sau pășune

Laptele de fân sau pășune provine de la vaci care au fost crescute în condiții cât mai naturale. Potrivit fabricilor de lapte, acestea sunt hrănite exclusiv cu fân și cereale.

Lapte omogenizat

Pentru a nu se forma  caimacul și pentru o digestie mai bună a laptelui, acesta este presat la presiune mare prin duze mici și astfel se împarte în biluțe mici de grăsime. Cele mai multe tipuri de lapte sunt omogenizate.

Lapte fără lactoză

Este alternativa perfectă pentru iubitorii de lapte, dar care au intoleranță la lactoză. În sortimentul nostru de produse fără lactoză, găsești lapte cu 1,5% sau 3,8% grăsime.

Lapte condensat

Foarte aromat și vâscos, acest soi se consumă de obicei în ceai sau cafea. Conținutul obișnuit de grăsimi al acestuia este de aproximativ 7,5%.

Înlocuitori de lapte

Lapte de soia

Lapte de soia

Este folosit la gătit, coacere sau în cafea. Are aproximativ același conținut de proteine ca laptele de vacă, dar un conținut de grăsime mai mic.

Înlocuitori de lapte

Lapte din orez

Lapte din orez

Este recomandat în special persoanelor alergice. Gustul acestuia este în mod natural dulce și se poate folosi la gătit și coacere.

Înlocuitori de lapte

Lapte de ovăz

Lapte de ovăz

Ovăzul are proprietăți de scădere a colesterolului și este potrivit la gătit și coacere.

Înlocuitori de lapte

Lapte de migdale

Lapte de migdale

Foarte digerabil și bogat în fibre și acizi grași nesaturați. Are gust temperat și totodată ușor de nucă.

Înlocuitori de lapte

Lapte de alune de pădure

Lapte de alune de pădure

Laptele de alune este potrivit pentru rafinarea deserturilor. Este bogat în vitamina B6 și întărește sistemul imunitar.

Înlocuitori de lapte

Lapte de cocos

Lapte de cocos

Are gust de fructe și nuci și este bogat în magneziu și potasiu. Oferă mâncărurilor o aromă exotică și este ideal pentru gătit și coacere.