Se încarcă lista de magazine

Se încarcă...
Oferte afișate pentru

Ultimul magazin selectat

Sucul de roșii: răcoritor și sănătos

Sucul de roșii nu este doar o băutură răcoritoare, ci și un ingredient versatil în bucătărie, de exemplu, pentru supe, sosuri, sucuri, cocktailuri sau smoothie-uri. Fiind bogat în nutrienți precum vitamine, minerale și antioxidanți, reprezintă o alegere sănătoasă pentru toate persoanele care pun preț pe o alimentație echilibrată. Varietatea de arome a sucului de roșii variază de la picant la natural.

Informații utile

Sucul de roșii are următoarele proprietăți speciale

Sucul de roșii în detaliu

 

Sucul de roșii este bogat în nutrienți precum vitamine, minerale și antioxidanți, cum ar fi vitamina C, vitamina A, potasiu, acid folic și vitamina K. În plus, acesta are un conținut scăzut de calorii, ceea ce reprezintă un avantaj în cazul unei diete pentru controlul greutății. Există numeroase variațiuni de gusturi, inclusiv opțiuni condimentate, picante sau nesărate. Sucul de roșii este deosebit de versatil. Acesta poate fi băut ca atare sau folosit ca ingredient în diferite rețete precum supe, sosuri, sucuri, cocktailuri și smoothie-uri.

 

 


Proveniență

De unde provine sucul de roșii?

Sucul de roșii este obținut din roșii (Solanum lycopersicum), un fruct originar din munții Anzi din America de Sud. Roșiile au fost cultivate în regiune de sute de ani, începând cu popoarele indigene.

Odată cu descoperirea Americii în secolul al XVI-lea, acest fruct a fost adus în Europa. Inițial, în Europa, roșia a fost cultivată ca plantă ornamentală, deoarece era considerată otrăvitoare. Roșiile au fost acceptate ca aliment și folosite în bucătărie abia în secolul al XVIII-lea.

În prezent, sucul de roșii este produs și consumat în toată lumea. Există multe variațiuni de suc de roșii, printre care versiunile condimentate, cocktailurile picante și sortimentele nesărate.


Sezon

Când este sezonul sucului de roșii?

Roșiile sunt atât de îndrăgite, încât sunt cultivate pe tot parcursul anului. Prin urmare, și sucul de roșii este disponibil pe tot parcursul anului, în majoritatea magazinelor alimentare.

Pe lângă sucul proaspăt de roșii, este disponibil pe tot parcursul anului și sucul conservat în doze sau sticle. Astfel, sucul poate fi consumat și în afara sezonului efectiv.


Utilizare și depozitare

La ce poate fi folosit sucul de roșii și cum se depozitează acesta?

Sucul de roșii este îndrăgit în special ca băutură revigorantă și sănătoasă. Dar este folosit adesea și ca ingredient principal în supele de roșii, sosurile de roșii, sosurile pentru paste, salsa și chili. Sucul de roșii se regăsește și în smoothie-urile verzi sau sucurile de legume și este folosit ca ingredient în marinade pentru carne, pasăre sau legume. De asemenea, acesta este folosit drept condiment sau bază pentru sosurile și dressingurile făcute în casă.

După deschidere, sucul de roșii trebuie păstrat în frigider, la temperaturi între 0 și 4 grade Celsius. Ambalajele nedesfăcute pot fi ținute la temperatura camerei, într-un loc răcoros, întunecos și uscat, ținându-se cont de termenul de valabilitate. Pentru a preveni transferul de mirosuri, recipientul trebuie închis bine și să nu fie depozitat în apropierea alimentelor cu miros puternic.


Rețete

La ce poți folosi sucul de roșii


Ingrediente

Ce conține sucul de roșii

Fiind o sursă bogată în nutrienți și antioxidanți, sucul de roșii are diferite beneficii pentru sănătate. Licopenul, un antioxidant puternic conținut de sucul de roșii, poate neutraliza radicalii liberi. Consumul regulat de suc de roșii poate susține sănătatea inimii, datorită faptului că scade nivelul de colesterol și reduce riscul de afecțiuni cardiace. Studiile sugerează că licopenul din sucul de roșii poate reduce, de asemenea, riscul anumitor tipuri de cancer, în special cel de prostată. În plus, vitaminele și antioxidanții conținuți pot contribui la sănătatea pielii.

Valoare nutritivă la 100 de grame
 

kcal: 17 kcal

Glucide: 3 g

Proteine: 0,8 g

Grăsimi: 0 g

Vitamine la 100 de grame

 

Vitamina A: 0,54 µg

Vitamina B1: 0.056 mg

Vitamina B2: 0.026 mg

Vitamina B6: 0,11 mg

Vitamina C: 14,8 mg

Vitamina E: 0.811 mg

 

Minerale la 100 de grame

 

Calciu: 15 mg

Fier: 0,56 mg

Potasiu: 0.238 mg

Magneziu: 10 mg

Sodiu: 5 mg