Se încarcă lista de magazine

Se încarcă...
Oferte afișate pentru

Ultimul magazin selectat

Organizarea balconului: Creează-ți propria oază de liniște și relaxare

Organizarea balconului - Diana Mihaila
Articol scris de Diana Mihăilă, primul blogger - Master Professional Organizer din România

Organizarea balconului nu trebuie amânată. Primăvara este anotimpul ideal în care ne putem ocupa de amenajarea balcoanelor și a spațiilor exterioare casei. Este vremea să amenajăm oaze de liniște și de relaxare în locuințele noastre, de care să ne bucurăm din plin acum când vremea este tot mai prietenoasă cu noi.

Pentru asta nu este nevoie de investiții mari, ci mai mult de achiziții inteligente care să servească nevoilor fiecăruia. Iar cu ajutorul organizării putem optimiza ceea ce avem integrând cu sens noile, dar și vechile achiziții. Iată câteva idei!


1. Tehnica face diferența

Organizarea balconului

Sunt metode ce recomandă ca orice proiect să înceapă cu golirea spațiului, așa cum este cazul konmari, populara metodă dezvoltată de japoneza Marie Kondo. Totuși, asta nu se poate mereu, iar organizarea balconului este un exemplu în acest sens. De ce? Prea puțin spațiu pentru prea multe lucruri, acesta este poate cel mai comun scenariu. Pentru a crea un flux mai eficient, ne putem îndrepta înspre tehnicile nord-americane, ce presupun abordarea pe zone, dar și pe sarcini.

2. Organizarea balconului necesită un plan. Achiziții utile înainte de toate!

Organizarea balconului

Cum vreau să arate balconul meu? Am nevoie să depozitez mai mult și mai bine? Vreau să pot petrece mai mult timp acolo? Prioritățile sunt diferite pentru fiecare dintre noi. Pornind de la ele decidem pașii.

  • Ideal ar fi să începem cu înlăturarea surplusului (ce este stricat, ce este de aruncat, de reciclat, de dat etc.). Să decidem o dată pentru totdeauna ce facem cu obiectele ce populează spațiul fără a-i da valoare! Această activitate intră la sarcini.
  • Acum să ne ocupăm de zone. Crearea de categorii este eficientă în organizarea balconului, păstrarea ordinii pe termen lung și identificarea rapidă a lucrurilor, la nevoie. Deci ce constituie stoc este bine să stea împreună (raftul de conserve, cutiile cu cartofi/ceapă/morcovi pe același nivel etc.), într-o zonă (de exemplu, dulapul de pe peretele din dreapta). Iar piesele de mobilier sunt așezate împreună în colțul de relaxare, nu împrăștiate prin tot balconul. Colțul de grădinărit poate constitui și el o zonă. O zonă frumoasă și parfumată! Deci, alegem ce cumpărăm în funcție de cât de util este, pentru a obține un flux cât mai coerent.

3. Marile dorințe se împlinesc și în balcoane mici

Organizarea balconului

Un sistem de stocare pe verticală ne ajută să câștigăm câțiva metri pătrați la sol. Același lucru face pentru noi și mobilierul pliabil, pe care îl montăm doar când îl folosim, iar în rest stă prins de câteva cârlige, pe perete. Nu trebuie să renunțăm la dorințele noastre referitoare la organizarea balconului doar pentru că spațiul nu este cel mai generos. Trebuie doar să scalăm corespunzător și să evităm suprapopularea cu obiecte inutile.