Se încarcă lista de magazine

Se încarcă...
Oferte afișate pentru

Ultimul magazin selectat

Germenii de soia: gustoși și săraci în calorii

Spre deosebire de ceea ce sugerează numele, germenii de soia nu sunt chiar soia. De fapt, aceștia sunt germeni de fasole Mung, o leguminoasă. Fie că se folosesc în salate, în wok sau în supe, germenii de soia oferă mâncărurilor o notă asiatică și le fac mai exotice mai repede decât vă așteptați.

Informații utile

Acestea sunt proprietățile speciale ale germenilor de soia

Germeni de soia proaspeți în detaliu

Germenii de soia sunt germeni de fasole Mung, un fruct verde cilindric. Fasolea Mung este o plantă erbacee care poate crește până la o înălțime de 150 cm. Tulpinile sale sunt acoperite de puf și au frunze caduce. Floarea sa are o culoare de la verde până la galben pal. Germenii în sine sunt albicioși, lungi și tari. Germenii de soia se folosesc în special în bucătăria asiatică.

Cultivați-vă proprii germeni de soia

Știați că puteți să vă cultivați proprii germeni de soia într-un aparat pentru germinare? Tot ce vă trebuie este multă apă și aproximativ șapte zile de răbdare. În timp ce germenii cresc, se toarnă apă constant și se înmoaie până când ajung la dimensiunea lor maximă.


Proveniență

De unde provin germenii de soia?

Majoritatea oamenilor asociază germenii de soia cu bucătăria chinezească. Deși joacă un rol important în China, fasolea Mung este originară din India. Acolo, germenii de soia sunt cunoscuți de aproximativ 5000 de ani. În prezent, aceștia sunt cultivați aproape peste tot, deoarece se bucură de o popularitate tot mai crescută în bucătăriile regionale.


Sezon

Când este sezonul germenilor de soia?

Germenii de soia se cultivă pe tot parcursul anului, astfel încât sunt disponibili în orice moment. 


Utilizare și depozitare

La ce se pot folosi germenii de soia și cum se depozitează aceștia?

Germeni de soia proaspeți în detaliu

Germenii de soia se folosesc ca agent de slăbire în bucătărie. Aceștia conțin multe proteine și puține calorii și, prin urmare, sunt foarte potriviți pentru persoanele preocupate de siluetă. Fasolea Mung coaptă este, de asemenea, mai ușor de digerat decât fasolea de grădină europeană. Păstăile de fasole coapte sunt, de asemenea, comestibile.

Cum se depozitează germenii de soia

Germenii de soia sunt foarte sensibili și trebuie manipulați cu grijă. Aceștia se pot păstra proaspeți la frigider doar două-trei zile. Înainte de a fi consumați, aceștia trebuie spălați foarte bine și, în cel mai bun caz, trebuie chiar opăriți puțin pentru a distruge orice microbi. Germenii de soia opăriți se pot congela și se păstrează timp de două-trei luni. Germenii de soia sunt, de asemenea, disponibili la conservă sau borcan. Odată deschis, conținutul trebuie consumat rapid.


Rețete

Ce puteți găti cu germeni de soia


Ingrediente

Ce conțin germenii de soia

Germenii de soia sunt cu adevărat un superaliment. Aceștia conțin multe proteine, vitamina C și acid folic. Nu conțin aproape deloc calorii și nici grăsimi. Gustul lor neutru și proaspăt se potrivește foarte bine cu multe preparate din carne și pește. 

Valori nutritive
 

kcal: 59 kcal

Carbohidrați: 4,68 g

Proteine: 6,81 g

Grăsimi: 1,02 g

Vitamine

 

Vitamina A: 0 µg

Vitamina B1: 0,16 mg

Vitamina B2: 0,16 mg

Vitamina B6: 0,16 mg

Vitamina C: 19,62 mg

Vitamina E: 0,09 mg

 

Minerale

 

Calciu: 32 mg

Fier: 0,9 mg

Potasiu: 235 mg

Magneziu: 19 mg

Sodiu: 30 mg