Se încarcă lista de magazine

Se încarcă...
Oferte afișate pentru

Ultimul magazin selectat

Germenii: săraci în calorii și versatili

Termenul „germeni” se referă la toate legumele germinate, care includ germeni comestibili, lăstari de germinare (sau semințe germinate) și plante din genul Lepidium. Din punct de vedere botanic, germenii aparțin așa-numitelor răsaduri. De exemplu, sunt comestibili germenii de sparanghel sau de bambus și, de asemenea, germenii de hamei sau de inimă de palmier. Cu toate acestea, semințele germinate sunt, în principal, germeni de plante din familia de plante de noapte și de plante alimentare, cum ar fi diverse soiuri de cereale sau varza.

Informații utile

Acestea sunt proprietățile speciale ale germenilor

Germenii sau semințele germinate sunt extrem de sărace în calorii și au, de obicei, între 30 și 150 de calorii pe 100 de grame. Germenii de năut au în jur de 144 de calorii pe 100 de grame, fiind astfel unii dintre cei mai bogați în calorii și, în același timp, în carbohidrați. 


Proveniență

De unde provin germenii?

Germeni proaspeți în detaliu

Germenii și semințele germinate au servit drept hrană pentru oameni de peste 3000 de ani. În China antică, aceștia serveau drept provizii de urgență pentru marinarii aflați în dificultate. Așadar, aceștia au consumat boabe de soia uscate, dar care germinaseră deja din cauza umidității din jur. Ca urmare, chinezii au descoperit destul de repede că plantele germinate nu sunt dăunătoare, ba chiar îi ajută să capete forțe noi.

Triumful germenilor și al semințelor germinate

În Europa, abia în a doua jumătate a secolului al XX-lea, germenii și semințele germinate au început să capete atenție ca produse alimentare. Până atunci, doar germenii de soia și de bambus erau, în principal, folosiți ca produse alimentare, însă apoi a început treptat și comercializarea germenilor de alte plante vegetale, cum ar fi lintea, mazărea, ridichile, trifoiul și diferite soiuri de varză. În acest scop, germenii și semințele germinate au fost mai întâi cultivate și apoi conservate pentru o mai bună stabilizare.

În prezent, germenii se folosesc ca hrană aproape în întreaga lume. Deoarece pentru fiecare legumă există germeni sau semințe germinate corespunzătoare, cultivarea este posibilă în aproape toate zonele climatice. Cu toate acestea, principalele țări de cultivare a germenilor de soia sau de bambus sunt în continuare China, Japonia și Thailanda. 


Sezon

Care este sezonul germenilor?

Germenii și semințele germinate sunt disponibile pe piață pe tot parcursul anului. După recoltare, germenii sau semințele germinate sunt fie conservate direct, fie vândute în stare proaspătă în cutii de germeni. De asemenea, se pot găsi în stare congelată la raionul de congelate.


Utilizare și depozitare

La ce pot fi folosiți germenii și cum se depozitează aceștia?

Germeni proaspeți în detaliu

Germenii și semințele germinate sunt un ingredient popular pentru prepararea salatelor proaspete. Sunt, de asemenea, populare ca gustare crudă între mese. În Asia, germenii și semințele germinate sunt un ingredient popular în tigăi și wok. De exemplu, germenii de soia și de bambus se încălzesc și se prăjesc împreună cu preparate din carne, pește și legume. Cu toate acestea, pentru ca majoritatea substanțelor nutritive să se păstreze după recoltare, este preferat consumul în stare crudă.


Rețete

Ce puteți găti cu germeni


Ingrediente

Ce conțin germenii

Germenii și semințele germinate conțin esența plantei ale cărei semințe sunt. Așadar, germenii și semințele germinate sunt bogate în substanțe nutritive și sănătoase și ar trebui să se regăsească frecvent în alimentația noastră. Mai presus de toate, acestea oferă cantități mari de fibre alimentare, care sunt benefice pentru sistemul digestiv. În plus, germenii și semințele germinate sunt sărace în calorii și, prin urmare, sunt garnituri ideale pentru diete. Deși germenii sunt relativ săraci în grăsimi, aceștia conțin cantități destul de mari de acizi grași nesaturați, care sunt benefici pentru sistemul cardiovascular.

De asemenea, este important să menționăm în acest moment cantitățile mari de fibre alimentare pe care le conțin germenii și semințele germinate; acestea ajung de obicei la una până la trei grame pe 100 de grame. Germenii și semințele germinate conțin, de asemenea, vitamine B și oligoelementele magneziu, fosfor și fier.