Se încarcă lista de magazine

Se încarcă...
Nu e magazinul corect? Alege altul!
Modifică
Oferte afișate pentru

Ultimul magazin selectat

Campionatul Național de Viteză în Coastă

Din dorința de a susține mobilitatea cu zero emisii și de a promova grija față de mediul înconjurător, am trimis o mașină electrică să concureze într-un campionat național de viteză în coastă, pentru prima dată în istorie.

Mașina electrică susținută de Kaufland România concurează, pentru al doilea an consecutiv, în Campionatul Național de Viteză în Coastă Dunlop, organizat sub egida Federației Române de Automobilism Sportiv (FRAS).

Detalii despre campionat 

Competiția a debutat la Râșnov în perioada 6-7 aprilie, când a avut loc prima etapă a campionatului, acesta urmând să se încheie în data de 13 octombrie 2019.

Mașina electrică Volkswagen Golf GTI a echipei Kaufland e-Rally Team este condusă de către pilotul Sorin Ghișoi.

Dacă anul trecut echipa Kaufland e-Rally Team a participat în campionat ca deschizător de drum (forlighter), anul acesta prima mașină electrică de curse din România concurează la o nouă clasă, la clasa Electrică.

Mașina este omologată de Federația Română de Automobilism Sportiv și va participa anul acesta la 12 etape ale Campionatului Național de Viteză în Coastă.

În plus, echipa va participa în continuare și ca forlighter, utilizând o mașină Volkswagen e-Golf modificată pentru utilizarea în regim de curse, condusă de pilotul Mihai Beldie.

Etapele competiției

 • Râșnov: 6 - 7 aprilie 2019
 • Cheile Grădiștei: 18 - 19 mai 2019
 • Poiana Brașov: 8 - 9 iunie 2019
 • Reșița: 29 - 30 iunie 2019
 • Sinaia: 20 - 21 iulie 2019
 • Mediaș: 3 - 4 august 2019
 • Rânca: 31 august -  1 septembrie 2019
 • Câmpulung Muscel: 21 - 22 septembrie 2019
 • Poiana Brașov: 12 - 13 octombrie 2019

Galerie video 

În clipurile de mai jos poți urmări cum au decurs pregătirile pentru competiția de anul trecut, dar și cum a evoluat echipa Kaufland e-Rally Team în primele etape ale Campionatului Național de Viteză în Coastă din 2018.


Mașina electrică 

Mașina echipei Kaufland e-Rally Team este prima mașină electrică din Campionatul Național de Viteză în Coastă. Aceasta nu poluează deloc chimic și aproape deloc fonic, este eficientă din punct de vedere tehnic și ușor de manevrat, având o reacție de răspuns extrem de rapidă la comenzi.

Pentru a se încadra în normele tehnice impuse în cadrul campionatului, modelul VW Golf GTI a fost supus unui proces de transformare, ce a implicat:

 • înlocuirea jantelor și anvelopelor de stradă cu unele performante, ce permit utilizarea mașinii în regim de curse;
 • conversia motorului termic cu un motor electric performant;
 • dotarea mașinii cu sistem de comunicații și sistem de camere video, atât în interior, cât și în exterior;
 • upgrade al suspensiei și al sistemului de frânare;
 • upgrade al sistemului de siguranță (verificare tehnică, înlocuire scaune și centuri de siguranță).

În urma modificărilor, motorul are o capacitate de 330 CP, iar mașina poate atinge o viteză maximă de 220 km/h.


Echipa Kaufland e-Rally Team

Echipa tehnică din cadrul Kaufland e-Rally Team este compusă dintr-o elită de piloți, ingineri și mecanici auto cu rezultate excepționale.

La volanul mașinii electrice află Sorin Ghișoi (foto), un pilot cu peste 20 de ani de experiență și abilități deosebite în domeniul sporturilor extreme, care a reușit de-a lungul carierei să urce pe podium cu fiecare mașină cu care a participat în competiții.

De profesie inginer mecanic, acesta are 2 titluri de vicecampion și 5 titluri de campion național de viteză în coastă și este primul preparator al unui model Dacia 1310 cu motor GT Turbo capabilă să depășească 200 km/h.