Se încarcă lista de magazine

Se încarcă...
Nu e magazinul corect? Alege altul!
Modifică
Oferte afișate pentru

Ultimul magazin selectat

Campionatul Național de Viteză în Coastă

Din dorința de a susține mobilitatea cu zero emisii și de a promova grija față de mediul înconjurător, am trimis o mașină electrică să concureze într-un campionat național de viteză în coastă, pentru prima dată în istorie.

Mașina electrică susținută de Kaufland România concurează în Campionatul Național de Viteză în Coastă Dunlop 2018, organizat sub egida Federației Române de Automobilism Sportiv (FRAS).

Detalii despre campionat 

https://media.kaufland.com/images/PPIM/AP_Content_150/rum/74/34/Asset_2237434.jpg

Competiția a debutat la Râșnov în perioada 21-22 aprilie, când a avut loc prima etapă a campionatului, acesta urmând să se încheie în data de 14 octombrie 2018.

Mașina electrică Volkswagen Golf GTI a echipei Kaufland e-Rally Team este condusă de către pilotul Sorin Ghișoi.

În așteptarea omologării din partea Federației Internaționale de Automobilism (FIA), în cadrul primelor etape, echipa a participat ca forlighter, cu rolul de a deschide drumul participanților. Pentru acestea a fost utilizată o mașină Volkswagen e-Golf modificată pentru utilizarea în regim de curse. 

Etapele competiției

 • Râșnov: 21 - 22 aprilie 2018 (forlighter)
 • Teliu: 19 - 20 mai 2018 (forlighter)
 • Poiana Brașov: 9 - 10 iunie 2018 (forlighter)
 • Reșița: 30 iunie - 1 iulie 2018 (Start + F)
 • Sinaia: 21 - 22 iulie 2018 (Start + F)
 • Rânca: 1 - 2 septembrie 2018 (Start + F)
 • Câmpulung: 22 - 23 septembrie 2018 (Start + F)
 • Poiana Brașov: 13 - 14 octombrie 2018 (Start + F)

Galerie video 

În clipurile de mai jos poți urmări cum au decurs pregătirile pentru competiție, dar și cum a evoluat echipa Kaufland e-Rally Team în primele etape ale Campionatului Național de Viteză în Coastă, în calitate de forlighter


Mașina electrică 

Mașina echipei Kaufland e-Rally Team este prima mașină electrică din Campionatul Național de Viteză în Coastă. Aceasta nu poluează deloc chimic și aproape deloc fonic, este eficientă din punct de vedere tehnic și ușor de manevrat, având o reacție de răspuns extrem de rapidă la comenzi.

Pentru a se încadra în normele tehnice impuse în cadrul campionatului, modelul VW Golf GTI a fost supus unui proces de transformare, ce a implicat:

 • înlocuirea jantelor și anvelopelor de stradă cu unele performante, ce permit utilizarea mașinii în regim de curse;
 • conversia motorului termic cu un motor electric performant;
 • dotarea mașinii cu sistem de comunicații și sistem de camere video, atât în interior, cât și în exterior;
 • upgrade al suspensiei și al sistemului de frânare;
 • upgrade al sistemului de siguranță (verificare tehnică, înlocuire scaune și centuri de siguranță).

În urma modificărilor, motorul are o capacitate de 330 CP, iar mașina poate atinge o viteză maximă de 220 km/h.


Echipa Kaufland e-Rally Team

https://media.kaufland.com/images/PPIM/AP_Content_150/rum/73/70/Asset_2237370.jpg

Echipa tehnică din cadrul Kaufland e-Rally Team este compusă dintr-o elită de piloți, ingineri și mecanici auto cu rezultate excepționale.

La volanul mașinii electrice află Sorin Ghișoi (foto), un pilot cu 20 de ani de experiență și abilități deosebite în domeniul sporturilor extreme, care a reușit de-a lungul carierei să urce pe podium cu fiecare mașină cu care a participat în competiții.

De profesie inginer mecanic, acesta are 2 titluri de vicecampion și 5 titluri de campion național de viteză în coastă și este primul preparator al unui model Dacia 1310 cu motor GT Turbo capabilă să depășească 200 km/h. În prezent, se implică activ în transformarea unei mașini de competiție cu motor termic într-una cu motor electric.

Parte din echipă este și Marc Areny, împreună cu echipa lui de la EV-Romania. Ei au realizat primul proiect de conversie al unei Dacii Logan full electric în România, omologat de Registrul Auto Român (RAR). 

Aleg să fiu responsabil

Sustenabilitatea face parte din activitatea noastră. Părerea ta este importantă pentru noi, de aceea te invităm să răspunzi la câteva întrebări. Pentru a răspunde la chestionar, ai nevoie de 5-10 minute. Toate răspunsurile sunt anonime și confidențiale. Îți mulțumim!

Aleg să fiu responsabil