Se încarcă lista de magazine

Se încarcă...
Oferte afișate pentru

Ultimul magazin selectat

Magazinele Kaufland au primit certificarea DEKRA

Magazinele și depozitele Kaufland au primit certificarea ce confirmă că toate măsurile de siguranță luate de către noi împotriva răspândirii COVID-19 sunt implementate corect, complet și sunt conforme cu standardele sanitare internaționale ale Organizației Mondiale a Sănătății și ale instituțiilor locale, la ora actuală.

Certificatul DEKRA atestă că magazinele Kaufland România sunt oficial ,,locații de încredere”.


Ce este certificarea DEKRA?

Compania germană de auditare DEKRA este una dintre cele mai importante din lume, ce activează în domeniul siguranței de peste 90 de ani, în peste 60 de țări. Înființată în 1925 în Germania, ca Deutscher Kraftfahrzeug-Überwachungs-Verein e.V., organizația oferă servicii de expertiză calificate și independente în domeniul siguranței.

Standardul DEKRA confirmă implementarea tuturor măsurilor de prevenire a răspândirii COVID-19 pe întregul spațiu de desfășurare al activității Kaufland, inclusiv în etapele de recepție a mărfii, controlul furnizorilor și la intrarea în unitate, precum și în serviciile de igienă, sanitație și întreținere, precum și de instruire a personalului și de informare a clienților.

Standardul de siguranță DEKRA dezvoltat în Germania are un număr mare de criterii de evaluare a siguranței spațiilor și se acordă numai în urma controalelor în teren, nu online, ceea ce face ca întregul proces să fie complet, riguros, de încredere și corect. Auditurile noastre sunt efectuate prin liste de verificare bazate pe principalele recomandări și protocoale internaționale, ale Organizației Mondiale a Sănătății și locale ale agențiilor și autorităților guvernamentale. Ionuț Muntean, Director Executiv DEKRA România

Cum s-a desfășurat procesul de audit?

Standardul internațional de siguranță DEKRA pentru măsuri de prevenire a răspândirii COVID-19 a fost acordat în urma unui proces de audit și control, realizat pe parcursul a 45 de zile, la nivel național, de un organism de certificare independent și imparțial.

Auditul spațiilor a fost realizat fizic, în urma deplasării pe teren a unei echipe de auditori pentru controlul fiecărui magazin și depozit. O serie de 134 de criterii au fost verificate de inspectori pentru acordarea standardului.


Măsuri luate în magazinele Kaufland

Masuri anti-COVID 19 in magazinele Kaufland

De la declanșarea pandemiei și până în prezent, Kaufland a investit peste 20 de milioane de lei în implementarea măsurilor de protecție și prevenție în spațiile sale (magazine, depozite, sedii), cu cea mai mare responsabilitate.

Printre măsurile luate numai în magazine se numără:

  • montarea porților de termometrizare la intrare, cu sistem de detectare automată a temperaturii, fără contact direct;
  • dotarea spațiilor cu dispensere automate fără atingere, cu gel și șervețele dezinfectante pentru clienți și angajați;
  • instalarea geamurilor de plexiglas la case;
  • asigurarea echipamentelor suplimentare de protecție de unică folosință pentru angajați;
  • sporirea frecvenței igienizărilor;
  • amplasarea elementelor de signalistică de prevenție în toate spațiile;
  • asigurarea informării corecte și complete prin sesiuni de instructaj periodic și înființarea unei linii telefonice speciale pentru angajați.