Se încarcă lista de magazine

Se încarcă...

Săptămâna Haferland

Harta Haferland

Țara Ovăzului sau Haferland este un ținut magic din Transilvania, cândva locuit de sași, cu cetăți fortificate și tradiții foarte vechi.

Festivalul cu același nume, Săptămâna Haferland, este unul dintre cele mai mari evenimente dedicate tradițiilor satelor săsești, care are loc în fiecare an în luna august și reunește sașii întorși acasă și turiștii dornici să experimenteze atmosfera sărbătorilor de odinioară.

Anul acesta, între 9 - 14 august, ești invitat, la cea de-a cincea ediție, să descoperi „Tradiții săsești în bucate de poveste!”


Preparate tradiționale

Rețete de poveste

Rețete vechi săsești, de sărbătoare, dar și preparate adaptate sau reinterpretate vor fi în centrul atenției în ziua principală a evenimentului, la Criț.

Le poți încerca chiar tu, la tine acasă, cu ajutorul broșurii pe care am pregătit-o pentru tine.


Haferland sau Țara Ovăzului

Descoperă regiunea

Regiunea săsească din Transilvania a fost denumită „Țara Ovăzului” sau Haferland, întrucât localnicii obișnuiau să cultive cu precădere ovăzul, din cauza climatului mai aspru.

De-a lungul anilor, satele săsești au căpătat un farmec aparte, iar peisajul rural evocă amintiri din cele mai vechi timpuri. Vei găsi aici case solide, ce arată ca niște cetăți în miniatură, dar și celebrele biserici fortificate.

Fac parte din festivalul acestui an localitățile Archita, Roadeș, Homorod, Viscri, Bunești, Saschiz, Meșendorf, Rupea, Criț și Cloașterf, fiecare cu un program propriu care te introduce în atmosfera locală.

Descoperă o parte din frumusețea regiunii prin intermediul imaginilor de mai jos. Cu siguranță, te vor convinge să le vizitezi pe toate.


Opinia ta contează

Vrem să fim mai buni! De accea te rugăm să ne acorzi câteva răspunsuri cu privire la experiența ta pe pagina noastră.

 

Intră și spune-ne părerea ta.

Opinia ta contează