Fructul dragonului: atracția principală
Fructul dragonului, numit și pitahaya, crește pe un cactus cățărător, care se extinde pe alte plante sau pe ziduri. Cactusul înflorește din iunie până în septembrie, florile au un diametru de până la 25 de centimetri și o lungime de 30 de centimetri, fiind cele mai mari din lume. Florile fructului dragonului înfloresc doar noaptea și emană un miros asemănător iasomiei.
Fructul dragonului are următoarele proprietăți speciale
Fructul dragonului aparține familiei cactușilor. Pulpa fructului conține semințe mici și negre, asemănătoare cu cele dintr-un kiwi. Coaja este roz sau galbenă, iar pulpa fructului este albă sau roz. Cele mai apreciate trei varietăți sunt următoarele: cea cu coajă roz și miez alb, coaja roz și miez roșu și coaja galbenă și miez alb. Fructul dragonului conține aproximativ 90% apă. De asemenea, este bogat în vitaminele C, B și E și minerale esențiale, precum calciu, fier și fosfor.
De unde provine fructul dragonului?
Fructul dragonului este originar din America Centrală și de Sud. În prezent, se cultivă în următoarele țări:
- Thailanda
- China
- Vietnam
- Israel
- Nicaragua
Când este sezonul fructului dragonului?
Fructul dragonului este disponibil pe tot parcursul anului.
La ce se poate folosi fructul dragonului și cum se depozitează?
Fructul conține semințe mici, de culoare neagră, asemănătoare celor de kiwi. De asemenea, se poate mânca precum un kiwi: se taie fructul pe jumătate și se mănâncă cu lingura. Dacă fructul este foarte copt, coaja se poate îndepărta cu ușurință. De asemenea, pulpa fructului se poate folosi și în salate. La fel ca pepenele galben Honeydew, se poate servi și alături de șuncă sau mezeluri uscate.
Cum se depozitează fructul dragonului
Fructul este copt atunci când poate fi apăsat ușor cu degetul și coaja roz este lucioasă. Este sensibil la presiune și se recomandă depozitarea cu capul în jos, individual. Fructul dragonului se poate depozita la temperatura camerei.
Ce conține fructul dragonului
Fructul dragonului conține 90% apă și are relativ puține calorii. Printre altele, este bogat în vitamina C și minerale, precum calciu, sodiu, potasiu, fosfor și fier, toate fiind foarte importante pentru corpul uman.
kcal: 37 kcal
Carbohidrați: 7,1 g
Proteine: 1 g
Grăsimi: 0,4 g
Vitamina A: 0,01 µg
Vitamina B1: 0,05 mg
Vitamina B2: 0,05 mg
Vitamina B6: 0,11 mg
Vitamina C: 3 mg
Vitamina E: 0,5 mg
Calciu: 0 mg
Fier: 0,6 mg
Potasiu: 240 mg
Magneziu: 20 mg
Sodiu: 0 mg