Se încarcă lista de magazine

Se încarcă...
Oferte afișate pentru

Ultimul magazin selectat

Ciolanul de vițel: excelent prăjit sau înăbușit

Ciolanul de vițel se obține din pulpa din față sau din spate a vițelului. Carnea este foarte slabă, dar plină de tendoane. Aceste tendoane sunt compuse din colagen, care se transformă în gelatină după o anumită perioadă de timp, dacă se gătește sau se înăbușe suficient.

Informații utile

Ciolanul de vițel are următoarele proprietăți speciale

Ciolan de vițel proaspăt în detaliu

Ciolanul de vițel este partea inferioară a piciorului vițelului. Astfel, ciolanul de vițel din partea inferioară a piciorului este mult mai cărnos decât cel din partea superioară. Tendoanele se înmoaie atunci când sunt gătite sau înăbușite, fapt ce este decisiv pentru gustul bun și pentru consistența sosului sau pentru supă. În comerț, ciolanul de vițel se vinde adesea cu os, uneori se taie și sub formă de bucăți din picior. În comparație cu ciolanul de porc, carnea ciolanului de vițel este adesea mai fină.


Proveniență

De unde provine ciolanul de vițel?

În Europa se produc anual 800.000 de tone de carne de vițel. Țările aflate în topul producției sunt Franța, Țările de Jos, Italia, Belgia și Germania. Ciolanul de vițel provine din carnea bovinelor tinere, care nu sunt mai bătrâne de un an.


Sezon

Când este sezonul ciolanului de vițel?

Ciolanul de vițel este disponibili pe tot parcursul anului. Se poate cumpăra congelat sau proaspăt.


Utilizare și depozitare

La ce poate fi folosit ciolanul de vițel și cum se depozitează acesta?

Ciolan de vițel proaspăt în detaliu

Ciolanul de vițel este potrivit pentru prăjire sau înăbușire. Ciolanul de vițel bavarez este un preparat tradițional, la fel și preparatul înăbușit osso buco din Italia. În Bavaria, ciolanul de vițel se servește prăjit cu sos de friptură, salată de cartofi sau găluște de chifle.

Cum poți face ciolan de vițel

Pentru prepararea ciolanului de vițel, este necesară o oală și timp, pentru a garanta o gătire blândă. Mai întâi, legumele trebuie călite și stinse cu vin. Apoi, ciolanul călit cu condimente alese se pune în oală timp de 4,5 ore. Atunci când carnea se desprinde ușor de pe os, ciolanul este gata. Ciolanele de vițel trebuie depozitate la temperaturi cuprinse între 4 și 7 grade. O altă modalitate de depozitare a ciolanului de vițel este în formă congelată.


Ingrediente

Ce conține ciolanul de vițel

Carnea de vițel este săracă în grăsimi și ușor de digerat. Carnea oferă corpului multe vitamine de înaltă calitate, cum ar fi vitamina B3, importantă pentru procesele metabolice din corpul nostru. Cele mai importante minerale sunt calciul, potasiul, magneziul, sodiul și fosforul. Ciolanul de vițel înăbușit cu sos conține 126 de kilocalorii în 100 de grame de carne și doar 1,4 grame de grăsime.

Valoare nutritivă
 

kcal: 98 kcal

Carbohidrați: 0 g

Proteine: 20,9 g

Grăsimi: 1,6 g

Vitamine

 

Vitamina A: 0 µg

Vitamina B1: 0,15 mg

Vitamina B2: 0,23 mg

Vitamina B6: 0,45 mg

Vitamina C: 0 mg

Vitamina E: 0,3 mg

 

Minerale

 

Calciu: 12 mg

Fier: 3 mg

Potasiu: 300 mg

Magneziu: 26 mg

Sodiu: 115 mg