Se încarcă lista de magazine

Se încarcă...
kaufland.ro/retete
https://media.kaufland.com/images/PPIM/AP_Content_1010/std.lang.all/11/36/Asset_1021136.jpg
© Burda România

Tort de căpșune cu mac

Mai mult de 60 minute
Rafinat
Scanând codul QR, rețeta va fi accesată din mobil sau tabletă. Dai clic, și toate ingredientele se adaugă automat în lista de cumpărături.

Ingrediente (16 porții)

Pentru blat:

250 g margarină
150 g zahăr
4 ouă
120 g făină
120 g amidon
1 plic praf de copt
200 g mere
2 linguri zeamă de lămâie

Pentru cremă:

500 g mascarpone
100 g zahăr pudră
50-100 g mac
300 g căpșune
1 plic gelatină

Pentru ornat:

10 căpșune
frunze de mentă

Util

  • Tortul îl servești după ce a stat la rece 3 ore.


Preparare

1

Pentru blat, mixezi margarina cu zahărul până când se dizolvă, apoi adaugi treptat ouăle, praful de copt, făina și amidonul. Dai pe răzătoarea mare merele, în prealabil decojite. Le stropești cu zeama de lămâie, le storci și le încorporezi în aluat. Coci blatul 50 de minute la foc mediu, în forma detașabilă, tapetată cu hârtie de copt.

2

Pentru cremă, înmoi gelatina în 150 ml apă rece, iar după 10 minute o topești la bain-marie. Freci spumă brânza cu zahărul și semințele de mac. Torni în fir subțire gelatina, omogenizând încontinuu. Încorporezi în cremă căpșunele spălate, curățate și tăiate în jumătăți și semințele de mac, amestecând ușor.

3

Tai blatul rece în 3 foi orizontale. Ungi foile cu cremă și le suprapui. Îmbraci tortul în cremă și decorezi cu fructe și frunze de mentă.