Se încarcă lista de magazine

Se încarcă...
Oferte afișate pentru

Ultimul magazin selectat
kaufland.ro/retete

Eclere cu umplutură de căpșune

Mai mult de 60 minute
Rafinat
Scanând codul QR, rețeta va fi accesată din mobil sau tabletă. Dai clic, și toate ingredientele se adaugă automat în lista de cumpărături.

Valori nutritive

(Per porție)
  • 183/​767
    kcal / kJ
  • 20 g
    carbo-hidrați
  • 4.3 g
    proteine
  • 9.4 g
    grăsimi

Valori nutritive

(Per porție)
    183/767 kcal/kJ, 20 g carbo-hidrați, 4.3 g proteine, 9.4 g grăsimi

Ingrediente (12 bucăți)

200 g căpșuni înghețate
1 pachețel praf de budincă de migdale
350 ml lapte
6 linguri zahăr
30 g unt
1 praf sare
100 g făină
3 ouă
75 g ciocolată pentru gătit neagră
100 ml smântână
1 lingură ghimbir tocat cristalizat
În plus: Poș cu vârf mare stelat

Preparare

    1

Pentru umplutură, căpșunile se lasă la dezghețat și se pasează. Praful de budincă se amestecă cu 6 linguri de lapte și zahăr. Restul de lapte împreună cu piureul de căpșuni se aduce la fierbere, se încorporează praful de budincă, se aduce la fierbere, se ia de pe ochi și se lasă la răcit. Budinca se acoperă cu folie alimentară pentru a evita formarea unei cruste.

    2

Pentru aluatul de eclere se aduc la fierbere untul, 125 ml de apă rece și sarea. Se adaugă toată făina deodată și se amestecă până când aluatul se desprinde de fund ca o gălușcă. Se ia oala de pe foc și se încorporează ouăle individual.

    3

Cu ajutorul unui poș, se întinde aluatul porționat în 12 fâșii de aprox. 10 cm lungime pe o tavă de copt acoperită cu hârtie de copt și se coace în cuptorul preîncălzit la aprox. 200 °C (gaz: treapta 4, convecție 180 °C), timp de cca 20-30 de minute. Eclerele se taie pe mijloc și se lasă să se răcească.

    4

Se toacă ciocolata pentru glazură și se topește peste un pat de apă fierbinte. Pentru cremă, se bate budinca până la omogenizare, se bate smântâna până se întărește și se încorporează în budincă. Crema se întinde cu ajutorul unui poș pe jumătățile inferioare ale eclerelor, se așează deasupra acestora jumătățile superioare, se decoreză cu glazură, se garnisește cu ghimbir, se lasă la răcit și se servește.