Se încarcă lista de magazine

Se încarcă...

Chef Foa gătește pentru tine

https://media.kaufland.de/images/PPIM/AP_Content_150/rum/23/38/Asset_1022338.jpg

Chef Foa a făcut o vizită în magazinele Kaufland și și-a ales ingredientele necesare pentru a prepara mâncăruri tradiționale românești și internaționale. Am intrat în bucătăria lui și ne-a dezvăluit câteva secrete despre cum se gătește sănătos și gustos.

Descoperă ce rețete ne recomandă chef Foa!

Steak de porc cu salată de gulie

Cum se pregătește
  1. Se taie carnea în felii groase de 3 cm. Se amestecă cu ulei, turmeric pudră, sare și piper. Se bagă la rece, timp în care facem salsa de roșii cu ceapă verde, usturoi și ridichi.
  2. Carnea se frige pe grătarul bine încins. Apropo, este ok să fie suculentă bucata de porc, nu trebuie neapărat să uscăm carnea ca să ne asigurăm că e gătită.
  3. Gulia se taie julienne, iar diferența de gust o face uleiul de semințe de dovleac. Se adaugă sare și piper.
Ingrediente
  • 500 g cotlet de porc fără os
  • 30 ml ulei de măsline extra virgin
  • 10 g turmeric pudră
  • 150 g roșii
  • 1 legătură ceapă verde
  • usturoi, după gust
  • 1 legătură ridiche
  • 1 gulie
  • ulei semințe de dovleac, după gust
  • sare, piper

Souvla

Cum se pregătește
  1. Se taie carnea în bucăți mari, se sărează, se pune suc de lamâie, ceapă verde și apoi se amestecă bine. Se pun bucățile de carne pe frigăruie, intercalate (o bucata de ceafă, o bucată de piept de porc). Se bagă la cuptor și se dă timp, adică se gătește încet.
  2. Pentru Naan: se dizolvă drojdia în lapte călduț, apoi se amestecă cu oul, zahărul, uleiul de măsline, iaurt, sarea și piperul. Se adaugă făină, se frământă și se lasă la dospit. Se modelează coca și se coace în cuptorul încins la 250°C cu flacără deschisă sau se frige în tigaie câteva minute pe fiecare parte.
  3. Carnea odată gătită se scoate de pe frigăruie cât e caldă și se taie în bucăți numai bune de o înghițitură, se stoarce lămâie proaspătă și se potrivește gustul cu sare și piper. Roșiile se taie cuburi, iaurtul se amestecă cu menta și puțin usturoi ras.
  4. Pentru montaj, se așează pâinea și deasupra un strat de spanac proaspăt, peste care se pun celelalte ingrediente.
Ingrediente
  • 500 g ceafă de porc
  • 500 g piept de porc fără șorici
  • 1 legătură ceapă verde
  • 2 lămâi
  • 100 g spanac
  • 150 g iaurt
  • 10 g mentă
  • 3 căței de usturoi
  • 200 g roșii cherry
  • 1 legătură ceapă verde
Pentru pâinea Naan:
  • 200 g făină
  • 3 g drojdie
  • 2 linguri sare de mare
  • piper
  • 1 linguriță zahăr
  • 50 ml lapte
  • 3 linguri ulei de măsline extra virgin
  • 1 ou
  • 2 linguri iaurt

Cotlet de porc cu ierburi

Cum se pregătește
  1. Se taie cotletul de porc pe lung, se adaugă sare și piper, apoi se unge cu unt, se presară boia turcească, usturoi tocat, ceapă verde, pătrunjel și felii din piept de porc. Se împăturește bucata de porc și se leagă cu sfoară. Grătarul nu trebuie să fie foarte încins, deoarece avem o bucată de carne groasă și are nevoie de timp să se pătrundă fără să se ardă.
  2. Când e aproape gătită carnea, punem și legumele pe grătar în așa fel încât să egalăm timpul de gătire și să avem gata simultan carnea și garnitura.
  3. Legumele la grătar se asezonează cu ulei de măsline extra virgin, sare și piper și, pentru completarea gustului, se servesc cu parmezan ras deasupra.
  4. Dacă grătarul cu cărbuni nu e o opțiune, carnea se pune în tava de cuptor cu legumele lângă ea, de preferat rădăcinoase.
  5. Se stropește cu vin alb sec, se acoperă și se dă la cuptor 2 ore la 160°C.
Ingrediente
  • 1 buc de cotlet de porc fara os
  • 100 g unt
  • 10 g boia turceasca
  • 1 căpățână usturoi
  • 1 legătură de pătrunjel
  • 1 legătură de ceapa verde
  • 500 g piept de porc fără șorici
  • 300 g de ciuperci
  • 300 g de ardei gras
  • 200 g de roșii
  • 3 buc ardei iute la grătar
  • 30 g de parmezan

Somon tăvălit în susan

Cum se pregătește
  1. Dacă ai planuri mărețe ce implică o cantitate mai mare de pește, atunci îți recomand un somon întreg. Cu ocazia asta îți exersezi și calitățile de a fileta, scoate oasele și de a înlătura pielea.
  2. Se porționează somonul, se unge cu puțin ulei de măsline extra virgin și se tăvălește prin susan alb și susan negru, puțină ceapă verde, sare și piper. Se pune la rece cât își așteaptă rândul la gratar. Dacă nu ai grătarul cu cărbuni la îndemână, te poți orienta către o tigaie.
  3. Cartoful dulce se taie felii subțiri, se potrivește gustul și se pune pe grătar. Se gătește și somonul pe grătarul cu cărbuni în așa fel încât să fie rumenit, dar suculent la interior, rezultat ce poate fi atins dacă e bine încins grătarul pentru că “se sigilează” peștele pe toate părțile. La temperatura mare și timp scurt, somonul nu are timp să se deshidrateze
  4. Într-o tigaie se topește untul și se călește usturoiul verde, apoi se adaugă spanacul și bucăți de mango proaspăt taiate. Se potrivește gustul cu sare și piper.
  5. Imediat ce spanacul își pierde volumul, se scoate din tigaie, se scurge și se montează preparatul după bunul plac folosind și ridichiile.
  6. Deasupra se stoarce lime și se decorează cu chives și ardei iute pentru potențarea gustului.
Ingrediente
  • 250 g de somon
  • 15 g de susan negru
  • 15 g de susan alb
  • 2 fire de ceapă verde
  • sare și piper după gust
  • 1 cartof dulce
  • 300 g de spanac proaspăt
  • 20 g de unt
  • 1 buc de usturoi verde
  • 1 buc de mango
  • ulei de măsline extra virgin după gust
  • 1 legătură de ridichie
  • 10 g de chives
  • 1 buc ardei iute
  •  1 buc lime

Doradă la abur

Cum se pregătește
  1. Se alege peștele dorit, în cazul de față avem doradă. Dacă ai alte preferințe, vitrina de pește o să te ajute să iei o decizie. Îți mai recomandăm un pește alb cu puține oase cum ar fi șalăul de apă dulce.
  2. Se filetează peștele, se înlătură pielea, se scot oasele folosind penseta de pește. Restul de pește (capul și oasele) este folosit pentru stock.
  3. Se porționează peștele și se pune la abur pe frunză de banan, apoi se adaugă restul ingredientelor, în principiu ierburile și condimentele ce influențează gustul, dar și legume pe post de garnitură cum este varza chinezească proaspătă și porumbul tânăr. Se potrivește gustul cu sare de mare. Se servește imediat cu lime.
Ingrediente
  • 1 buc doradă
  • 2 fire lemongrass
  • 1 buc ghimbir
  • ardei iute, după gust
  • ulei din semințe de dovleac, după gust
  • 10 g arpagic
  • 80 g porumb tânăr
  • 1 bucată mare de varză chinezească
  • 1 lime