Se încarcă lista de magazine

Se încarcă...
Nu e magazinul corect? Alege altul!
Modifică
Oferte afișate pentru

Ultimul magazin selectat

Uruguay

Uruguay a câștigat până în prezent două medalii de aur la Jocurile Olimpice, ambele la fotbal (în 1924 și 1928). Astfel, a fost normal ca primul Campionat Mondial de fotbal să se țină în mica țară din America de Sud (în 1930) și să fie câștigat de gazde.

După aceea, echipa națională a Uruguayului a mai participat abia după 20 de ani la un turneu final, care a avut loc tot în America de Sud (Brazilia) și unde a devenit din nou campioană mondială - ca să zicem așa, din start.

Ulterior a lipsit doar de la șase turnee finale, însă în afară de trei locuri 4 (în 1954, 1970 și 2010) nu a mai obținut până acum vreun rezultat notabil.

Curiozități despre bucătăria uruguayană

  • Cel mai mare festival de grătare din lume a avut loc în orașul Minas, în sudul țării: s-au prăjit 16,5 tone de carne. Pentru jar s-au ars 60 de tone de lemn, iar pentru garnitură s-au folosit patru tone de salată de cartofi.
  • În Uruguay există de trei ori mai multe oi și de trei ori mai multe vite decât locuitori.
  • În ziua de 29 din fiecare lună se servesc în mod tradițional gnocchi.
  • În Uruguay nu se așază solnițe la discreție pe mesele de la restaurant. Cine mai vrea sare, trebuie să îl roage pe chelner; același lucru este valabil pentru ketchup și maioneză. Cu aceste reglementări se dorește rezolvarea problemei obezității din țară.
  • Felul de mâncare tradițional în Uruguay este chivito („pâinici cu friptură“).
  • O băutură foarte îndrăgită în această țară este grappamiel, adică grappa cu miere.Aleg să fiu responsabil

Sustenabilitatea face parte din activitatea noastră. Părerea ta este importantă pentru noi, de aceea te invităm să răspunzi la câteva întrebări. Pentru a răspunde la chestionar, ai nevoie de 5-10 minute. Toate răspunsurile sunt anonime și confidențiale. Îți mulțumim!

Aleg să fiu responsabil