Se încarcă lista de magazine

Se încarcă...
Nu e magazinul corect? Alege altul!
Modifică
Oferte afișate pentru

Ultimul magazin selectat

Uruguay

Uruguay a câștigat până în prezent două medalii de aur la Jocurile Olimpice, ambele la fotbal (în 1924 și 1928). Astfel, a fost normal ca primul Campionat Mondial de fotbal să se țină în mica țară din America de Sud (în 1930) și să fie câștigat de gazde.

După aceea, echipa națională a Uruguayului a mai participat abia după 20 de ani la un turneu final, care a avut loc tot în America de Sud (Brazilia) și unde a devenit din nou campioană mondială - ca să zicem așa, din start.

Ulterior a lipsit doar de la șase turnee finale, însă în afară de trei locuri 4 (în 1954, 1970 și 2010) nu a mai obținut până acum vreun rezultat notabil.

Curiozități despre bucătăria uruguayană

  • Cel mai mare festival de grătare din lume a avut loc în orașul Minas, în sudul țării: s-au prăjit 16,5 tone de carne. Pentru jar s-au ars 60 de tone de lemn, iar pentru garnitură s-au folosit patru tone de salată de cartofi.
  • În Uruguay există de trei ori mai multe oi și de trei ori mai multe vite decât locuitori.
  • În ziua de 29 din fiecare lună se servesc în mod tradițional gnocchi.
  • În Uruguay nu se așază solnițe la discreție pe mesele de la restaurant. Cine mai vrea sare, trebuie să îl roage pe chelner; același lucru este valabil pentru ketchup și maioneză. Cu aceste reglementări se dorește rezolvarea problemei obezității din țară.
  • Felul de mâncare tradițional în Uruguay este chivito („pâinici cu friptură“).
  • O băutură foarte îndrăgită în această țară este grappamiel, adică grappa cu miere.