Se încarcă lista de magazine

Se încarcă...
Nu e magazinul corect? Alege altul!
Modifică
Oferte afișate pentru

Ultimul magazin selectat

Tunisia

Este a cincea participare a țării nord-africane la turneul final mondial. Între 1998-2006, tunisienii s-au calificat neîntrerupt la turneul final al Campionatului Mondial. Apoi, însă, nu au mai reușit să se califice la niciun turneu final mondial.

Până în prezent, la toate participările au fost eliminați în etapa grupelor. Acest fapt s-ar putea schimba anul acesta, întrucât Tunisia se află în topul mondial la o distanță de doar un loc de Anglia, pe locul 14.

Cu puțin noroc, anul acesta ar fi putut fi cea de-a șaptea participare a tunisienilor la Campionatul Mondial, însă Tunisia a ratat calificarea de două ori prin tragere la sorți – ambele dăți împotriva Marocului.

Curiozități despre bucătăria tunisiană

  • Un vechi proverb tunisian spune că iubirea unei femei față de bărbatul ei se poate măsura în funcție de iuțeala mâncărurilor gătite de ea pentru el. De îndată ce mâncărurile încep să își piardă gustul și să nu mai fie iuți, înseamnă că s-a răcit iubirea femeii.
  • Bucătăria tunisiană este adesea foarte condimentată, spre deosebire de majoritatea celorlalte bucătării nord-africane.
  • Bucătăria tunisiană folosește, pe lângă condimentele și ierburile orientale uzuale (chimen, coriandru, usturoi), o pastă condimentată extrem de iute, numită harissa.
  • Mâncarea tunisiană națională este cușcuș. Alte mâncăruri tipic tunisiene sunt brik (buzunare picante din aluat cu umplutură de carne și pește) și tahine (tocană cu carne, cartofi și legume).
  • Sahelul, câmpia de-a lungul coastei estice a Mării Mediterane, se numără printre primele teritorii în care s-au cultivat măsline.
  • În Tunisia există și boukha, un șnaps din smochine.Aleg să fiu responsabil

Sustenabilitatea face parte din activitatea noastră. Părerea ta este importantă pentru noi, de aceea te invităm să răspunzi la câteva întrebări. Pentru a răspunde la chestionar, ai nevoie de 5-10 minute. Toate răspunsurile sunt anonime și confidențiale. Îți mulțumim!

Aleg să fiu responsabil