Se încarcă lista de magazine

Se încarcă...
Nu e magazinul corect? Alege altul!
Modifică
Oferte afișate pentru

Ultimul magazin selectat

Suedia

Suedia a fost, desigur, senzația din calificări: la meciul de eliminare, scandinavii s-au impus împotriva cvadruplei campioane, Italia.

Aceasta este a douăsprezecea participare a Suediei la un asemenea turneu, la care a ajuns și în finală, la Campionatul Mondial organizat de suedezi în 1958, când au pierdut împotriva Braziliei.

Alte succese sunt locurile 3 (1950, 1994) și 4 (1938). Ultima participare a acesteia la un Campionat Mondial a fost în 2006, în Germania, unde au fost eliminați de gazde, în optimi.

Curiozități despre bucătăria suedeză

  • Suedia este, după Finlanda, cel mai mare consumator de cafea pe cap de locuitor.
  • O tradiție intraductibilă a Suediei este „fika“ – o pauză de cafea cu produse de patiserie, alături de prieteni și colegi, și care poate dura uneori ceva mai mult.
  • Smörgåsbord este un bufet suedez care se oferă în restaurante și la sărbători private.
  • Suedia este unul dintre cei mai mari producători de votcă din lume.
  • O băutură clasică suedeză în Postul Crăciunului este glögg, un vinars din vin roșu, akvavit și condimente, la care se servesc migdale și stafide, introduse în băutură după gust.
  • Pizza preferată a Suediei este pizza kebab.
  • În Suedia există cel mai mare număr de filiale McDonald’s pe cap de locuitor din toată Europa.
  • O altă caracteristică a bucătăriei suedeze este surströmming, hering fermentat cu un miros pregnant, la conservă. A nu se deschide conserva niciodată într-o încăpere închisă, iar dacă totuși nu ai încotro, deschide-o numai sub apă! Suedezii consumă peștele conservat cu cartofi și unt de migdale.Aleg să fiu responsabil

Sustenabilitatea face parte din activitatea noastră. Părerea ta este importantă pentru noi, de aceea te invităm să răspunzi la câteva întrebări. Pentru a răspunde la chestionar, ai nevoie de 5-10 minute. Toate răspunsurile sunt anonime și confidențiale. Îți mulțumim!

Aleg să fiu responsabil