Se încarcă lista de magazine

Se încarcă...
Nu e magazinul corect? Alege altul!
Modifică
Oferte afișate pentru

Ultimul magazin selectat

Spania

Spania participă pentru a 15-a oară la un Campionat Mondial de fotbal. În 2010 a ajuns campioană mondială, devenind astfel prima echipă care a reușit să obțină acest titlu pe un alt continent decât cel natal.

În ciuda tuturor succeselor înregistrate de echipele de club, Spania a jucat rareori un rol important în turneul final. Spaniolii s-au calificat până acum de patru ori în sferturile de finală, însă tot de atâtea ori au fost eliminați și din preliminarii. La fel s-a întâmplat și la ultimul Campionat Mondial, în Brazilia, unde au suferit cea mai mare înfrângere a unei campioane care își apăra titlul (1-5 împotriva Olandei).

Totuși, ibericii se numără printre favoriți. Echipa lui Sergio Ramos s-a calificat în faza grupelor (cu Italia) fără nicio înfrângere.

Curiozități despre bucătăria spaniolă

  • Acadelele au fost inventate în 1958 de spaniolul Enric Bernat, fondatorul firmei Chupa Chups. Sigla înflorată a fost concepută de Salvador Dali.
  • De Anul Nou, la miezul nopții, mesenii mănâncă la fiecare bătaie a ceasului un bob de strugure. Se spune că acest obicei ar aduce noroc în următorul an.
  • Cel mai mare recipient de floricele din lume se află într-un cinematograf din localitatea spaniolă Salt. Containerul are 48 de metri cubi și umplerea acestuia a durat opt ore.
  • Spania este singura țară europeană în care cresc banani.
  • Spania este țara cu cel mai mare consum de gin pe cap de locuitor din Europa. Astfel, ginul depășește chiar și sangria în topul băuturilor naționale din Spania.
  • În 2004, în Lanzarote, a fost cules cel mai mare cartof dulce din lume - acesta cântărea 37 kg.
  • Nu trebuie să ne jucăm cu mâncarea? Acest lucru nu este valabil în Spania: la Festivalul Tomatelor din Buñol, lângă Valencia (Tomatina), mii de oameni aruncă în ultima miercuri din luna august mii de tomate. În 2004 au fost 38.000 de participanți, care au aruncat cu 125.000 de tone de roșii, înregistrând astfel un record mondial. Însă spaniolii nu folosesc doar tomatele drept muniție: în Haro, oamenii se stropesc cu vin Rioja. La tradiționala bătaie cu vin (Batalla del Vino), ce are loc pe 29 iunie, se sacrifică anual aproximativ 20.000 de litri de vin roșu.
  • Felul de mâncare național este paella. Pe lângă aceasta se consumă în mod tradițional și carne de iepure, ceea ce nu este de mirare, dacă ținem cont că numele acestei țări provine de la acest animal. Fenicienii, care vizitau Spania în călătoriile lor maritime, își aminteau prin iepuri de indigenii din Asia Mică, care se numeau în feniciană „șaban”. De aceea au numit țara „Ishapan”, iar romanii au transformat, la rândul lor, denumirea în „Hispania”.
  • În Spania, o pardoseală murdară este considerată un indiciu pentru un bar bun.
  • Cu o cotă de 44%, Spania este cel mai mare producător de ulei de măsline din lume.Aleg să fiu responsabil

Sustenabilitatea face parte din activitatea noastră. Părerea ta este importantă pentru noi, de aceea te invităm să răspunzi la câteva întrebări. Pentru a răspunde la chestionar, ai nevoie de 5-10 minute. Toate răspunsurile sunt anonime și confidențiale. Îți mulțumim!

Aleg să fiu responsabil