Se încarcă lista de magazine

Se încarcă...
Nu e magazinul corect? Alege altul!
Modifică
Oferte afișate pentru

Ultimul magazin selectat

Serbia

Conform Regulamentului FIFA, Serbia este moștenitoarea palmaresului înregistrat de Iugoslavia. Din acest punct de vedere, aceasta este a douăsprezecea oară când participă la un Campionat Mondial, după opt participări ca echipă națională a Iugoslaviei, două ca echipă a Serbiei și Muntenegrului (1998, 2006) și după prima participare ca echipă a Serbiei în 2010.

La ultima participare a acesteia, în 2010, în Africa de Sud, a fost eliminată în faza grupelor - în ciuda unei victorii cu 1-0 în fața Germaniei, echipă care urma să ocupe locul I în grupă și locul al III-lea la finalul campionatului. La Campionatul Mondial din 2014 nu a reușit să se califice la turneul final din Brazilia.

La Campionatul Mondial din 2018 s-a calificat de pe prima poziţie în grupă, având doar o înfrângere în faţa Austriei. În prezent, Serbia este clasată pe locul al 35-lea în topul FIFA, între Scoția și Iran.

Curiozități despre bucătăria sârbească

  • Serbia este cel mai mare exportator de zmeură din lume. 30% din producția mondială provine din această țară.
  • Cea mai scumpă brânză din lume este pule sârbesc, care se obține din lapte de măgăriță. 450 de grame costă 576 $.
  • Mâncarea națională sârbească este considerată djuvec, orez înăbușit cu ardei iute, mazăre, ceapă și usturoi. Acesta se servește în mod tradițional cu cotlete de porc.
  • Cofetarul Zvonko Mihajlović din Niš a preparat cel mai mare tort din lume: cu o lungime de 140 de metri și o greutate de 2.200 kg.
  • Cuvântul „vampir“ este de origine sârbă.Aleg să fiu responsabil

Sustenabilitatea face parte din activitatea noastră. Părerea ta este importantă pentru noi, de aceea te invităm să răspunzi la câteva întrebări. Pentru a răspunde la chestionar, ai nevoie de 5-10 minute. Toate răspunsurile sunt anonime și confidențiale. Îți mulțumim!

Aleg să fiu responsabil