Se încarcă lista de magazine

Se încarcă...
Nu e magazinul corect? Alege altul!
Modifică
Oferte afișate pentru

Ultimul magazin selectat

Serbia

Conform Regulamentului FIFA, Serbia este moștenitoarea palmaresului înregistrat de Iugoslavia. Din acest punct de vedere, aceasta este a douăsprezecea oară când participă la un Campionat Mondial, după opt participări ca echipă națională a Iugoslaviei, două ca echipă a Serbiei și Muntenegrului (1998, 2006) și după prima participare ca echipă a Serbiei în 2010.

La ultima participare a acesteia, în 2010, în Africa de Sud, a fost eliminată în faza grupelor - în ciuda unei victorii cu 1-0 în fața Germaniei, echipă care urma să ocupe locul I în grupă și locul al III-lea la finalul campionatului. La Campionatul Mondial din 2014 nu a reușit să se califice la turneul final din Brazilia.

La Campionatul Mondial din 2018 s-a calificat de pe prima poziţie în grupă, având doar o înfrângere în faţa Austriei. În prezent, Serbia este clasată pe locul al 35-lea în topul FIFA, între Scoția și Iran.

Curiozități despre bucătăria sârbească

  • Serbia este cel mai mare exportator de zmeură din lume. 30% din producția mondială provine din această țară.
  • Cea mai scumpă brânză din lume este pule sârbesc, care se obține din lapte de măgăriță. 450 de grame costă 576 $.
  • Mâncarea națională sârbească este considerată djuvec, orez înăbușit cu ardei iute, mazăre, ceapă și usturoi. Acesta se servește în mod tradițional cu cotlete de porc.
  • Cofetarul Zvonko Mihajlović din Niš a preparat cel mai mare tort din lume: cu o lungime de 140 de metri și o greutate de 2.200 kg.
  • Cuvântul „vampir“ este de origine sârbă.