Se încarcă lista de magazine

Se încarcă...
Nu e magazinul corect? Alege altul!
Modifică
Oferte afișate pentru

Ultimul magazin selectat

Senegal

Pe 31 mai 2002, Senegalul a scris istorie la Campionatul Mondial. Debutanta a învins campioana en titre,  Franța, în meciul de deschidere cu 1-0. Cu alte două egaluri în etapa grupelor, precum și o victorie după lovituri de la 11 metri împotriva Suediei, „leii din Teranga“ au pierdut abia în sferturi, unde au fost eliminați de Turcia printr-un gol de aur, în minutul '95.

Pentru a doua participare a acesteia la un Campionat Mondial, Senegalul s-a calificat fără înfrângeri împotriva echipelor din Burkina Faso, Insulele Capului Verde, precum și gazda Campionatului Mondial din 2010 - Africa de Sud.

Curiozități despre bucătăria senegaleză

  • În Senegal, totul are legătură cu oile: în fiecare duminică se văd pe plaja Yoff din Dakar turme în apa tropicală caldă, la televizor există o emisiune, intitulată „Khar Bii”, în care sunt prezentate cele mai bune oi din Senegal, și apoi există Tabaski sau Eid al-Adha, Festivalul Sacrificiului – unde tot oile joacă rolul principal.
  • Fructul tipic al Senegalului este kaba.
  • Un alt fruct de o importanță deosebită este nuca de cola. Atunci când un bărbat vrea să se căsătorească cu o femeie, nu îi dăruiește un inel, ci nuci de cola.
  • Masa comună este foarte importantă pentru senegalezi. Mesele pot avea de multe ori durate mai mari. De cele mai multe ori se mănâncă la comun, dintr-o oală sau un castron mare.
  • Felul de mâncare național al Senegalului este thieboudienne, ceea ce înseamnă pește cu orez.
  • Un alt fel de mâncare cunoscut și îndrăgit este yassa poulet, o mâncare marinată iute, care se prepară ori cu pește, ori cu carne de pasăre și se servește cu orez. Marinata se face din sucul cărnii sau peștelui prăjit, care se acrește cu suc de lămâie și se rafinează cu condimente. În plus, se adaugă multă ceapă. După ce preparatul s-a marinat peste noapte, se prăjește pe frigărui.
  • În Senegal se bea foarte mult ceai. Prepararea este un ritual întreg, care se numește „attaya“. În mod tradițional se beau trei cești. Un proverb senegalez spune că prima ceașcă trebuie să fie amară ca moartea, a doua fermecătoare ca viața și a treia dulce ca iubirea.
  • Ceaiul tipic pentru Senegal este bissap, un ceai îndulcit, obținut din frunze de hibiscus. Acesta se distinge în special printr-o culoare roșie intensă. Un alt ceai popular este gingembre (ceai de ghimbir).Aleg să fiu responsabil

Sustenabilitatea face parte din activitatea noastră. Părerea ta este importantă pentru noi, de aceea te invităm să răspunzi la câteva întrebări. Pentru a răspunde la chestionar, ai nevoie de 5-10 minute. Toate răspunsurile sunt anonime și confidențiale. Îți mulțumim!

Aleg să fiu responsabil