Se încarcă lista de magazine

Se încarcă...
Nu e magazinul corect? Alege altul!
Modifică
Oferte afișate pentru

Ultimul magazin selectat

Rusia

Acesta este al 11-lea Campionat Mondial pentru Rusia, dacă ținem cont și de cele șapte participări ale URSS-ului. Până acum, cel mai mare succes al acesteia în competiție este reprezentat de locul al 4-lea la Campionatul Mondial din 1966, câștigat sub denumirea de Uniunea Sovietică.

În plus, această echipă națională a fost prima campioană europeană (1960), precum și de trei ori vice-campioană europeană (în 1964, 1972 și 1988). Începând cu 1991, echipa națională a Rusiei a participat doar de 3 ori la Campionatul Mondial (în 1994, 2002 și 2014), însă nu a trecut niciodată de etapele preliminare.

Un moment ciudat a fost reprezentat de eliminarea de la Campionatul Mondial din 1994 din SUA, unde nu a fost suficient nici măcar scorul de 6-1 în ultimul meci împotriva Camerunului pentru ca echipa Rusiei să se califice în continuare. În acest meci, Oleg Salenko a înscris cinci goluri, devenind golgheterul campionatului.

Curiozități despre bucătăria rusească

  • În bucătăria rusească există foarte multe specialități care poartă numele unor persoane: Demidow, Nesselrode, Orlow, Stroganow, Suwarow.
  • Rusia este singura țară din lume unde McDonald vinde „McShrimp“.
  • Rușii preferă supele și tocanele. Cel mai cunoscut este probabil borșul pe bază de sfeclă, precum și solianka, o supă acră care conține, de cele mai multe ori, carne.
  • Rușilor le plac și produsele de patiserie – și anume cele tipic rusești: astfel, ei preferă să mănânce clătitele (blin) cu smântână și caviar.
  • Berea a fost considerată oficial băutură alcoolică în Rusia abia în 2011.
  • Băutura națională a Rusiei este cvas, care este în mod tradițional fermentată din grâu și lapte de iapă și a cărei fermentare se inițiază cu varză murată. În prezent, aceasta este mai degrabă un tip de brottrunk (lichid fermentat din cereale). Pe locul al doilea este ceaiul, abia apoi vine vodca (care în traducere înseamnă „apșoară“).
  • Foarte îndrăgită este și medovukha, o băutură alcoolică preparată în mod tradițional pe bază de miere.Aleg să fiu responsabil

Sustenabilitatea face parte din activitatea noastră. Părerea ta este importantă pentru noi, de aceea te invităm să răspunzi la câteva întrebări. Pentru a răspunde la chestionar, ai nevoie de 5-10 minute. Toate răspunsurile sunt anonime și confidențiale. Îți mulțumim!

Aleg să fiu responsabil